بازیگری در مفهوم حرفهای آن، کشف حقیقت بی هیچ ابهامی در گفتار نویسنده و انتقال این کشف به تماشاگر است. در واقع بازیگر، یعنی کسی که با صداقت تمام به آنچه بر روی صحنه میگذرد، ایمان داشته باشد و با تمام وجود نقش خود را بر روی صحنه تجربه کرده و در واقع بر روی صحنه زندگی کند. این رشته در سال های اخیر متقاضیان زیادی داشته است؛ برخی به دلیل شهرت ویا بعضی به دلیل پول و درآمد بازیگری (که البته همیشگی نیست!) جذب این رشته شده اند اما تجربه ثابت کرده است کسانی در رشته های هنر موفق شده اند که با عشق ، تلاش و پشتکار در آن قدم گذاشتند. هنر بازیگری در طول تاریخ پیشرفت قابل توجهی داشته و روشها و تکنیکهای مختلفی در این هنر ایجاد شده است. در نتیجه امروزه تحصیل آکادمیک بازیگری ضروری است. درآمد شغل بازیگری به عوامل مختلفی مانند میزان توانایی ، شهرت ، تجربه و… بستگی دارد. برای مثال یک سوپر استار پول زیادی برای بازی در یک فیلم یا حضور در برنامه های مختلف دریافت می کند. ناگفته نماند میزان درآمد هر بازیگر می تواند در دوره های مختلف متغیر باشد به طوری که در یک مدت تعداد زیادی فیلم و سریال به وی پیشنهاد شود و در بازه زمانی دیگری هیچ پیشنهاد مناسبی دریافت نکند و درآمدش به شدت کاهش یابد. همین مسئله باعث می شود تا بسیاری از بازیگران در کنار حرفه بازیگری شغلی را به عنوان شغل دوم خود در نظر بگیرند.
دروس تخصصی گرایش بازیگری:
امکانات صحنه، نمایش ایمائی، تحلیل نمایشنامه، بدن، بیان، شیوههای نمایش در ایران، ماسک و گریم، سبکها و شیوههای اجرا، شخصیتشناسی، تربیت حس، بازیگری، اجرای کارگاههای نمایشهای ایرانی، بازیگری سینما، دیدن و تحلیل نمایش، بازیگری رادیو و تلویزیون…
دروس مشترک در گرایشهای مختلف نمایش:
تاریخ نمایش، جامعهشناسی، آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان، آشنایی با هنرهای تجسمی، اصول و مبانی ارتباطات، آشنایی با هنر در تاریخ، آشنایی با ادبیات معاصر ایران و جهان، فرهنگ عامه و تمثیل شناسی، تاریخ فلسفه، آشنایی با تعزیه، مبانی دکور و صحنه آرایی، مبانی نمایشنامه نویسی، مبانی بازیگری، مبانی نمایش عروسکی، روش تحقیق و تدوین پایاننامه، نمایش در ایران …
دانشگاه های پذیرنده این رشته :
دانشکده غیر انتفاعی سوره – دانشگاه با آزمون تهران – موسسه غیرانتفاعی سپهر، اصفهان – موسسه غیر انتفاعی کمال الملک ،نوشهر – …