اهمیت درصدگیری

درصدگیری در فرآیند تست‌زنی چقدر اهمیت دارد؟

 

 

درصدگیری باعث می‌شود که آگاهی داوطلب نسبت به دانش و مهارت خود در تست‌زنی افزایش یابد و فرد اشتباهات خود را اصلاح کند. برخی از داوطلبان کنکور 1401 که هنوز به صورت جدی خود را درگیر مطالعه برای کنکور نکرده‌اند؛ باید به گونه‌ای متوجه شوند تاثیر تست‌های غلطی که در آزمون‌های آزمایشی می‌زنند، چقدر زیاد است. متاسفانه بعضی از افراد از آنجائیکه خود را تنها دانش‌آموز می‌بینند و نه یک داوطلب کنکوری؛ سرجلسه برخی از سوالات را به صورت شانسی جواب می‌دهند. این افراد با گرفتن درصد می‌توانند میزان اثر جواب منفی را در نمرۀ خود مشاهده کنند. توصیه می‌شود داوطلبان پس از هر آزمون برای هر درس 2 درصد بگیرند؛ یک درصد با احتساب تعداد سوالاتی که به اشتباه به آن‌ها پاسخ داده شده و درصد دیگر بدون احتساب آن‌ها (بصورتی که سوالات غلط را به نزده تبدیل کنند.). مقایسه این دو درصد تا حد زیادی می‌تواند داوطلب را تحت تاثیر قرار دهد تا دیگر از اشتباه کردن سرجلسه بپرهیزد و اگر نمی‌تواند به سوالی پاسخ درست بدهد از آن عبور کند.

نکته بعدی این است که تست‌های غلط در درس‌هایی که از ضریب بالاتری برخوردارند و تراز داوطلب بر اساس آن مشخص می‌شود نیز تاثیرشان بالاتر می‌رود. هر چه قبل از آزمون، داوطلب تمرین بیشتری کرده و نمونه تست‌های بیشتری را حل کند و بعد از آن، درصدگیری کند؛ قطعاً به اشتباهات خود بهتر پی برده و از روی درصدهایی که می‌گیرد می‌تواند متوجه شود که به ازای چند تست غلط، تست‌هایی که به آن‌ها پاسخ صحیح داده شده، تحت تاثیر قرار گرفته است.

برای اینکه در آزمون اشتباه کمتری کنید، می‌توانید قبل از آزمون از خودتان آزمون آزمایشی گرفته و دانش‌ و مهارتتان را تخمین بزنید؛ البته بصورت بدبینانه… یعنی اگر مثلاً  به طور معمول در 15 دقیقه 12 عدد تست زبان را پاسخ می‌دهید؛ برای پیش آزمون در همین مدت زمان 9 عدد تست را در نظر بگیرید.

پس از چندبار تمرین کردن، متوجه می‌شوید که مطالعه‌ی عمیق و تست زمان‌دار قبل از آزمون و همچنین درصدگیری و تحلیل پس از آن تسلطتان را بالا برده و شک بین گزینه‌ها را کمتر کرده و در نتیجه تست‌های غلط را نیز کاهش می‌دهد.