معرفی رشته گردشگری
تا حالا شده با تور بری سفر یه لیدر همراهتون باشه که همه چیز درباره اون جامعه و درباره مکان های دیدنیش بهتون توضیح بده ؟
همینطور برای رزرو سفر یا دریافت اطلاعات یه مقصد خاص به آژانس های هواپیمایی در ارتباط باشین !!
گردشگری یکی از مهمترین صنایع خدماتی به شمار میاد که زمینهساز توسعه پایدار و افزایش درآمدهای ارزی بسیاری از کشورها در سراسر جهانه و فرصتهای اشتغال زیادی هم فراهم کرده . اگر شما هم از اون دسته افرادی هستین که به تاریخ جغرافیای اقلیم های مختلف کره زمین ، مردم جوامع دیگه و هنر و زیبایی کشور ها علاقه دارین این رشته مناسب شماست.
همچنین، برای آن دسته از افرادی مناسبه که با موضوعات سفر و برنامهریزی آن، تدارک تورهای مسافرتی، آشنایی با میراث فرهنگی و صنایع دستی علاقه دارن.
گردشگری 5 زیرشاخه اصلی داره که شامل : به ۵ زیر شاخه اصلی رویداد، اقامت، حملونقل، تفریح و سرگرمی، گردشگری غذا و نوشیدنی تقسیم میشن .
این رشته از لحاظ اقتصادی برای کشور های مختلف اهمیت زیادی داره چون صنعت توریسم میتونه درآمد زیادی برای جامعه داشته باشه و کشور های پیشرفته از این لحاظ به رشد رشته گردشگری اهمیت زیادی میدن.
برای ورود به بازار کار گردشگری در گذشته علاقه مندان این رشته مجبور به تحصیل در رشتههای نزدیک به مدیریت جهانگردی یا هتلداری بودند. اما در حال حاضر امکان پذیرش به صورت مستقیم در رشته گردشگری هم وجود داره که حتی واحد درسی متناسب با آن نیز ارائه شده.
بازارکاری این رشته بسیار گسترده هست و افرادی که این رشته رو میخونن میتونن در بخش های مختلف صنعت گردشگری ایران مشغول به کار بشن از لیدری تور گرفته تا فعالیت در آژانس های هواپیمایی و مسافرتی.
از مهمترین وظایف فردی که کارشناس گردشگریه میشه از موارد زیر نام برد :
مطالعه در زمینه مناطق مناسب جهت ایجاد تاسیسات جهان گردی
برقراری ارتباط با آژانسهای هوایی، دریایی و زمینی به منظور فراهم آوردن تسهیلات لازم برای مسافرت به ایران
برقراری ارتباط با موسسات بین المللی و سازمانهای دولتی و خصوصی حوزه ماموریت به منظور معرفی ایران و توسعه جهان گردی کشور
تبلیغات و بازاریابی جهت جذب گردشگر برنامه ریزی برای ارائه بسته سفری با کیفیت به گردشگران.
ویژگی های شخصیتی
اگر علاقه به سفر دارید، رشته مدیریت گردشگری را انتخاب کنید. همچنین یکی از ویژگی های مهم دانشجویان گردشگری روابط عمومی بالا و گشاده رویی هست . باید خلاقیت داشته و تلاش کنه بیشترین جذب گردشگر را داشته باشه. به عنوان اولین زبان دنیا هم باید به انگلیسی تسط داشته باشه هرچند که هرچه بیشتر زبان های زنده دنیارو بلد باشه وضعیت شغلی بالاتری هم پیدا میکنه.
همونطور هم که میدونین به دلیل اقتضای این رشته باید در حوزه های : اقتصادی، روانشناسی، تاریخی، مردم شناسی و . . . اطلاعات زیادی داشته باشه .
MBTI
ENTP – کسانی هستند که چیزی جز: کارآفرینی، مهندسی، حتی بازیگری و عکاسی را میطلبند. تا زمانی که مناظره کنندگان در مورد نقاط قوت و ضعف خود با خود صادق باشند، می توانند در بیشتر مشاغلی که نیاز به یک خط فکری جدید دارد، پیشرفت کنند.
گرایش ها
رشته گردشگری یا همان رشته مدیریت جهانگردی دارای چندین زیرشاخه است که هر کدام از جنبهای متفاوت به موضوع گردشگری میپردازن. همچنین، هر کدام از این گرایشها، بازار کار مخصوص به خود را دارند. از جمله آنها میتوان به گردشگری مذهبی، کارآفرینی گردشگری، برنامهریزی گردشگری، مدیریت هتلداری، جغرافیا و برنامهریزی گردشگری و… اشاره کرد.
دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد گردشگری میتوانند در ۲ رشته علوم جغرافیایی و مدیریت جهانگردی ادامه تحصیل دهند که هرکدوم گرایش های خودشون رو دارن مثل :
رشته علوم جغرافیایی – طبيعت گردی گرايش اكوتوريسم
رشته علوم جغرافیایی – طبیعت گردی گرایش ژئوریسم
رشته علوم جغرافیایی – جغرافيا و برنامهريزی گردشگری گرايش برنامهريزی مقصد
رشته علوم جغرافیایی – جغرافيا و برنامهريزی گردشگری گرايش برنامهریزی رویداد و خدمات سفر
رشته مدیریت جهانگردی – گرایش بازاریابی جهانگردی
رشته مديريت جهانگردی – گرایش برنامهریزی توسعه جهانگردی
در مقطع دکتری هم گرایش های زیر موجود هستن که در ادامه درباره بازار کارشون هم صحبت میکنیم
رشته گردشگری گرایش مدیریت
دکتری رشته گردشگری گرایش فرهنگ
دکتری رشته گردشگری گرایش اقتصاد
دروس پایه و تخصصی
دروس پایه این رشته به شرح زیر می باشد :
حقوق اساسی ،مبانی سازمانی و مدیریت فروش تحقیق ، روانشناسی عمومی ، جهانگردی ، اصول اقتصاد (خرد و کلان) ، اصول حسابداری ۱ و ۲ ، مبانی جامعه شناسی ، ریاضیات کاربردی در مدیریت جهانگردی ، مبانی و کاربرد کامپیوتر در جهانگردی ، آمار کاربردی در مدیریت جهانگردی
دروس اصلی این رشته به شرح زیر است:
پژوهش عملیاتی در جهانگردی تاریخ فرهنگ ایران (۱ و ۲ شناخت روحیات ملل فتار سازمانی) ، تجزیه و تحلیل مسائل اجتماعی ایران ، آداب سفر در اسلام ، زبان انگلیسی (۱ و ۲) ، گذراندن اوقات فراغت ، زبان دوم (۱ و ۲) ، قوانین و مقررات حقوقی جهانگردی ،مبانی مردم شناسی ،اقتصاد جهانگردی ،مدیریت بازاریابی و تبلیغات جهانگردی ،شناخت صنایع دستی ایران ، جغرافیای عمومی جهانگردی ، جغرافیای جهانگردی ایران ،نقشه خوانی
دروس تخصصی این رشته به شرح زیر است:
مکاله زبان انگلیسی فرهنگ عامه ،مکاتبات تخصصی در زبان انگلیسی ،آشنایی با سازمان های دولتی ایران ،باستان شناسی ایران ،هنر و معماری ایران (۱ و ۲) ،آشنایی با موزه های ایران ، زبان انگلیسی تخصصی (۱ و ۲) ، امور مسافرت و صدور بلیت ، فن راهنمائی ، برنامه ریزی توسعه جهانگردی ، مطالعات تطبیقی سیاست های جهانگردی ، برنامه ریزی و سرپرستی گشت های جهانگردی
بازار کار رشته گردشگری
بازار کار این رشته چالش های مهمی رو داره از جمله رویداد های سیاسی ، شیوع بیماری ها (مثل کرونا ) ، توجه ویژه به منابع طبیعی و . .
اما ایران در حوزه صنعت گردشگری به دلیل منابع طبیعی و . . . در جایگاه نسبتا خوبی قرار داره.
گستردگی این رشته باعث شده مشاغل مرتبط زیادی داشته باشه مثل :
راهنمای گردشگری در ایران و جهانگردی در سایر کشورها
راهنمای طبیعتگردی
راهنمای زمینگردشگری یا ژئوتوریسم
بر عهده گرفتن مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری
مدیریت برگزاری خدمات پذیرایی و تشریفات
تاسیس هتل و مهمانپذیر در شهرهای توریستی
راهاندازی اقامتگاههای بومگردی در شهرهای شمالی و پرجاذبه کشور
راهاندازی دفاتر خدمات مسافرتی جهت صدور و فروش بلیطهای داخلی و خارجی
مسئولیت پذیرش و رزرو اقامتگاهها
مشاور بازاریابی کسب و کارهای گردشگری
مشاور توسعه گردشگری
مدرس گردشگری جهت تدریس در دانشگاهها و آموزشگاهها
مشاور تحصیلی برای انتخاب گرایش مناسب گردشگری و برنامهریزی
مشاور کارآفرینی در حوزه گردشگری
علاوه بر این ، درآمد در این بخش ها باتوجه به میزان گردشگر پذیر بودن ایران تا چند صد میلیون هم میرسه.
اگر هم به فعالیت در این رشته در خارج از کشور فکر میکنین لازمه بدونین که بعد از تحصیلتون و دریافت مدرک موردنظر این رشته محل فعالیت شما از خطوط هوایی، کشتیهای کروز، جتهای خصوصی و چارترها ، تا بازاریابی و فروش و نقشهای مالی به طور گسترده متفاوته، همچنین موقعیتهایی در بازار اتوبوسهای تور، برنامهریزی و سفرهای بازاریابی، سفرنامهنویسی، بستههای تور، مدیریت مقصد و برنامهریزی گردشگری هم بازار شغلی در خارج از کشور رو دربر میگیره .
حقوق این رشته در خارج از کشور سالانه از حداقل 21 هزار دلار تا 98 هزار دلار درکشور های آمریکایی و اروپایی متغیره .
مهاجرت
برای ادامه تحصیل در خارج از کشور معمولا گرایش( مدیریت اوقات فراغت و گردشگری) Leisure & Tourism Management را به عنوان بهترین گرایش رشته گردشگری در نظر می گیرند. این گرایش بازار کار گسترده و حقوق بالایی را برای محصلین به همراه دارد. به علاوه اینکه معمولا در تمامی دانشگاه های ارائه دهنده رشته های گردشگری، این گرایش نیز معمولا ارائه میشه .
اخذ پذیرش از دانشگاههای اروپایی و آسیایی راحتتره و اکثر دانشجویان شانس بیشتری برای اخذ پذیرش از دانشگاههای اروپایی و آسیایی دارند. بنابراین دانشجویان بینالمللی نباید به دلیل عدم تسلط بر یک زبان خارجی شانس تحصیل در دانشگاههای معتبر اروپایی و آسیایی را از دست بدهند
جنبه های فیزیکی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گردشگری، بازارهای توریستی و مقاصد سنگ بنای اصلی یادگیری در کشور های خارجی هستند.
همچنین در کشور هایی مثل آمریکا آزمون SAT یکی از آزمون های مهم برای تحصیل در این رشته هست
دانشجویانی که قصد دارند از دانشگاههای آمریکا در مقطع کارشناسی پذیرش بگیرند باید در یکی از آزمونهای SAT یا ACT شرکت کنند و در این آزمون عملکردی خوبی رو نشون بدن .
دانشگاه های ایران
دانشگاه هایی از جمله علامه ، تربیت مدرس ، تهران و . . در دوره روزانه رشته گردشگری پذیرش دارن.
افراد موفق در این رشته:
هدی رستمی
شادی گنجی
بنیامین رضایی
سمانه پولو
آرش آروین
منبع:
https://kite.ir/