روابط اجتماعی

چگونه روابط اجتماعی اثربخشی داشته باشیم؟

_

در این مقاله به روابط اجتماعی مورد نیاز یک داوطلب کنکور برای موفقیت در آزمون سراسری پرداخته شده است. همچنین مسایل مرتبط با اضطراب، مدیریت و هرآنچه در کنار مهارت تست زنی و مدیریت جلسه کنکور نیاز است پرداخته شده است.

تنهایی یه تجربه ایی هست که روابط فعلی مارو و نیازهای مارو برآورده نمیکنه!حالا ممکنه تصور کنین فقط وقتی تنها هستین احساس تنهایی می کنین ، اما تنهایی می تونه هر زمان که شما احساس نامطلوب بودن و یا انزوا می کنین بروز پیدا کنه…
برای مثال وقتی که :
• تو اطراف شما آدم های زیادی هستند اما شما فکر می کنین که اونها متناسب و سازگار با شما نیستن.
• تو اطراف شما آدم های زیادی هستن ، اما شما نمی تونی حمایت و ارتباط موثری رو که به دنبال اون هستی در اونها پیدا کنی.
• وقتی که شما یه فرد مهم مثل یه دوست یا یه عضو خانواده رو از دست میدی…
• وقتی که شما تنها هستی و مایل هستی که در ارتباط با بقیه باشی.
بعضی از حمایت ها برای بهزیستی و احساس رفاه مهم هستن ، مردم با انواع مختلفی از حمایت ممکنه احساس رضایت داشته باشه، برخی با پیوستن به یک گروه ورزشی ، برخی هنری، و مانند اون…احساس بهتری خواهند داشت.
  بیشتر بخوانید: معرفی رشته‌های دانشگاهی
 ارتباطات اجتماعی خوتون رو بهتر کنید:
1- هوشمند عمل کنید.

به انواع روابط اجتماعی که می خواهید داشته باشید فکر کنین.

برای نمونه اگر شما گفتگو با دیگران در گروه های کوچیک رو ترجیح میدین پس به دنبال فرصت هایی برای ملاقات با افراد در گروه های کوچیک باشین.
2- روند سازگاری با تنهایی را تدریجی و مستمر در نظر بگیرین.
ایجاد و تقویت اعتماد به نفس یه فرایند پیوسته است، خودتون رو برای چالش های اون آماده کنین، به عنوان نمونه اگر خیلی احساس انزوا می کنین در جمع ها و فضاهای عمومی حاضر بشین ، ممکنه چنین عملی یک گام موثر اولیه باشه.
3- فعال و صبور باشین:
ایجاد روابط اجتماعی موثر ، زمان بر هست.
اول ممکنه کمی دشوار باشه اما تلاش کنین که شروع کننده گفتگو باشین و یا به دنبال ایجاد فرصت هایی برای گذراندن زمان با دیگران باشین.. پذیرفته شدن تویه گروه ممکنه زمان بر باشه ، به این معنی که افراد گروه زمان می بره که شمارو تویه گروه خودشون بپذیرن و شمارو عضو دائم گروه خودشون بدونن. اما اگر صبور باشی این اتفاق میوفته.

 ایجاد روابط اجتماعی موثر ، زمان بر هست. اول ممکنه کمی دشوار باشه اما تلاش کنین که شروع کننده گفتگو باشین و یا به دنبال ایجاد فرصت هایی برای گذراندن زمان با دیگران باشین 

4. موانع اطرافت رو شناسایی کن و اونهارو برطرف کن.
آیا مانعی بین تو ، روابط و فعالیت هایی که می خواهی انجام بدی وجود داره؟ اگر شما به راحتی نمی تونی راهکاری پیدا کنی، درخواست کمک کن. حتما دوست یا خانواده یا مشاور می تونه بهت کمک کنه.
5. چطور می تونی از عهده ی تنهایی خودت بربیای:
تنهایی می تونه تنهایی بیشتری رو ایجاد کنه. مثال: تنهایی باعث میشه احساسی رو تجربه کنی که با اون راحت نیستی ، و این احساس خروج شمارو از تنهایی سخت تر و سخت تر می کنه. پس لازمه بدونی ، اگر حس تنهایی ادامه پیدا کنه، منجر به افسردگی و اضطراب می شه و احتمال مبتلا شدن به بیماری های روانی دیگه ایی رو هم بیشتر می کنه.
راهکار 1: حتما از خودت بپرس چرا احساس تنهایی می کنی؟
آیا این احساس تنهایی به خاطر این است که کسی رو در اطراف خودت نداری ؟ یا اینکه خودت رو از بقیه جدا می دونی؟ آیا حتی وقتی تویه جمع با بقیه هم هستی ، احساس تنهایی می کنی؟ دونستن وضعیت و نوع تنهایی به شما کمک می کنه بفهمی در کدوم نقطه هستی، و البته تو این زمینه می تونی با یک مشاور حرفه ایی صحبت بکنی.
راهکار 2: دست از مقایسه خودت با بقیه بردار.
شما با نگاه به وضعیت بقیه و مقایسه خودت با اونها می تونی به راحتی احساس بد و ناکافی بودن در خودت ایجاد می کنی، اما هیچوقت فراموش نکن که ظاهر زندگی فریبنده دیگران، ممکنه همون چیزی نباشه در باطن زندگیشون اتفاق میوفته.
راهکار3: یه تایمی رو به خودت بده ، به ویژه وقت هایی که با چالش های بزرگی رو به رو هستی.
وقتی چالش های بزرگی تو زندگیت اتفاق میوفته ، تو ممکنه احساس تنهایی کنی. مثل انتقال به محل کار جدید، رفتن به یه شهر جدید ، شروع یه کار جدید ،
هروقت تو در چنین شرایطی قرار گرفتی ممکنه یه مدت زمان ببره تا با شرایط جدید سازگار بشی. تا سازگار شدن با مرحله جدید ممکنه گاهی احساس تنهایی کنی.
راهکار 4 : درباره چیزهایی که اتفاق میوفته ، فکر کن.

این که نسبت به بخش های مختلف زندگیت چه احساسی داری ، ممکنه به تنهایی شما اضافه کنه، مدیریت چالش های زندگی می تونه به کاهش احساس تنهایی شما کمک کنه.

راهکار 5 : راهی پیدا کنین تا از زمان تنهایی خودتون استفاده کنین.

از “فرصت ” استفاده کنین . تنهایی میتونه فرصتی برای دنبال کردن علاقمندی های شما باشه ، یه مهارت جدید یاد بگیرین ، یه کتاب خوب بخونین ، به دل طبیعت برین. اما اگر “تنها بودن” سبب غلبه افکار منفی و مزاحم بر شما میشه حتما با یه مشاور صحبت کنین