تست کیفیت قطعات قبل از ارسال و حملونقل
مطالعه ساختار بدن انسان
رهبری یک گروه موسیقی کر
دادن مشاوره شغلی به دیگران
فروش نمایندگی رستوران به افراد
تنظیم چکهای حقوق ماهانه کارمندان دفتر
چیدن آجر یا کاشی ساختمان
مطالعه رفتار حیوانات
هدایت کردن بازی
انجام کار داوطلبانه در یک سازمان غیرانتفاعی
فروش کالا در فروشگاه
تهیه فهرست از لوازم موجود در کامپیوتر یا دفتر یادداشت
کار بر روی دکل دریایی استخراج نفت
انجام تحقیق در مورد گیاهان یا حیوانات
طراحی آثار هنری برای مجلات
کمک به افراد معتاد به الکل یا مواد مخدر
مدیریت اجرایی یک هتل
استفاده از یک برنامه کامپیوتری برای تهیه صورتحساب مشتری
جمعآوری قطعات الکترونیکی
توسعه یا ابداع یک روش درمانی جدید
ترانه نویسی
آموزش فردی ورزش روزانه
اداره یک سالن زیبایی یا آرایشگاه
حفظ و نگهداری از پروندهها و سوابق کارمندان
راهاندازی ماشین سنگبری در کارخانه
انجام تحقیقات بیولوژیکی
نوشتن کتاب یا نمایشنامه
کمک به افراد برای حل مشکلات خانوادگی
مدیریت یک بخش در یک شرکت بزرگ
محاسبه و ثبت دادههای عددی و آماری
تعمیر شیر آب خراب
مطالعه نهنگها و دیگر انواع جانوران آبزی
نواختن یک آلت موسیقی
نظارت و سرپرستی کودکان در اردو
مدیریت فروشگاه پوشاک
راهاندازی یک ماشینحساب
جمعآوری محصولات کارخانه
کار در یک آزمایشگاه زیستشناسی
اجرای بدلکاری در یک فیلم سینمایی یا برنامه تلویزیونی
آموزش خواندن به کودکان
فروش خانه
مدیریت معاملات بانکی مشتری
نصب کفپوش در منازل
تهیه نقشه از زیر اقیانوس
طراحی یک مجموعه برای نمایش
کمک به سالمندان برای انجام فعالیتهای روزانه خود
راه انداختن یک فروشگاه اسباببازی
جابهجایی و دریافت پروندهها
آزمون رغبتسنجی هالند
R
1- واقع گرا :
ویژگی های تیپ شخصیتی واقع گرا یا کد R
خصوصیت و ویژگیهای تیپ شخصیتی واقع گرا را اینطور میتوان لیست کرد:
• در کار و فعالیت های خود کاملا جدی هستند.
• دارای دیدی واقع بین هستند و از تخیلات دوری میکنند.
• انجام فعالیت های دستی مثل تعمیرات و ساختمان سازی برای آنها لذت بخش است.
• از ابزارها میتوانند به خوبی استفاده نمایند.
• تفکر عملی دارند تا تفکر تحلیلی.
• بیشتر دوست دارند از مهارتشان بگوید تا احساساتشان.
• علاقه ای به مسائل انتزاعی و نظری ندارند.
• غالباً توانایی بدنی و فیزیکی بالایی دارند.
• از رابطه با ابزارها و حیوانات و گیاهان بیشتر لذت میبرند تا روابط اجتماعی.
با توجه به خصوصیات و ویژگی هایی که افراد دارای تیپ شخصیتی واقع گرا دارند،شغل هایی برای آنها مناسب است که با ابزار آلات سر و کار داشته باشند و اصطلاحا کارهای یدی را انجام دهند.همچنین شغل های مربوط به گیاهان و حیوانات نیز میتواند برای این تیپ شخصیتی مناسب باشد.
شغل های مناسب :
اگر بخواهیم لیستی از شغل های مناسب برای تیپ شخصیتی واقع گرا ذکر کنیم،لیست پایین میتواند مناسب باشد:
مهندسی مکانیک، کار در پالایشگاه، کشتی سازی، قایق سازی، تولید کننده کیف و کفش، تعمیرات، تاسیسات، مهندسی ساختمان، جوشکاری، ساختمان سازی، شیلات، خلبانی، تراشکاری، تولید سرامیک، کابینت سازی، صندلی سازی، کشاورزی
نقاط ضعف تیپ شخصیتی واقع گرا
تا اینجا به نقاط قوت و خصوصیات و ویژگی های این تیپ شخصیتی اشاره کردیم اما باید بدانید که هر تیپ شخصیتی علاوه بر نقاط قوت دارای نقاط ضعفی است که اگر شما دارای شخصیتی واقع گرا هستید باید به این نقاط ضعف آگاه باشید تا در آینده دچار مشکل نشوید و یا اینکه سعی کنید مقداری زمان بگذارید و روی این نقاط کار کنید تا اینکه این نقاط ضعف را رشد داده تا در زندگی خود دچار مشکل نشوید. طبق تجربه و بررسی اندیشمندان تیپ شخصیتی واقع گرا را میتوان مقابل تیپ شخصیتی اجتماعی دانست.پس میتوان گفت که نقاط قوتی که در تیپ شخصیتی اجتماعی وجود دارد را اغلب افراد با تیپ شخصیتی واقع گرا فاقد آن ها هستند. اولین نقطه ضعف را میتوان نداشتن تفکر انتزاعی دانست که دقیقا نقطه مقابل افراد با تیپ شخصیتی اجتماعی است. دومین نقطه ضعف این تیپ شخصیتی عدم ارتباط گیری مناسب این افراد با دیگر اشخاص جامعه است.این افراد تمایل دارند بیشتر با ابزارها یا حیوانات و گیاهان تعامل داشته باشند تا انسان ها بنابراین ممکن است در ارتباطات اجتماعی خودشان دچار مشکل شوند. سومین نقطه ضعفی که میتوان برای تیپ شخصیتی واقع گرا برشمارد این است که آنها اغلب اوقات دارای روحیه ای سخت و غیر منعطف هستند و سخت میتوانند خودشان را با محیطی که مطابق میلشان نیست،سازگار سازند.
اهمیت تیپ شخصیتی واقع گرا چیست؟
همیشه مشکلات فنی یکی از معضلات افراد در محل زندگی یا محیط کاری است.اگر افرادی نباشند که بتوانند به خوبی مسائل فنی را درک کرده و از پس حل آنها بربیایند،زندگی بسیار مشکل خواهد شد.این جا است که اهمیت این تیپ شخصتی مشخص میشود چراکه انسان هایی با تیپ شخصیتی واقع گرا در اغلب اوقات با اندکی دقت و بررسی میتوانند به مشکلات ریزی پی ببرند که دیگران به این خوبی قادر نخواهند بود. افرادی با روحیه و تیپ واقع گرایی به عنوان تکنیسین در بخش تست و رفع مشکلات محصولات بسیاری از کارخانه ها فعال هستند که اگر این اشخاص نباشند مطمئنا لوازمی که به بازار عرضه میشود دارای ایرادات و مشکلات بسیاری خواهند بود که در نگاه اول کسی متوجه آنها نخواهد شد.
انواع استعداد واقع گرایی
نکته مهمی که باید در بررسی این تیپ شخصتی مود توجه قرار بدهید این است که واقع گرایی فقط محدود به کارهای فنی نمیشود.به عنوان مثال میتواند فردی با تیپ شخصیتی واقع گرا در امور کشاورزی و یا کار با گیاهان و حیوانات استعداد داشته باشد چرا که افراد با این تیپ از روحیه عمل گرا و دارای مهارتهای بدنی خوبی نیز هستند و این دسته از امور را نیز میتوانند به خوبی انجام دهند.بنابراین با توجه به روحیات و مهارت های این دسته از افراد علاوه بر کارهای فنی میتوان استعداد های زیر را هم متصور شد:
1- استعداد در کار با گیاهان 2- استعداد کار با حیوانات و شیلات 3- استعداد در امور مهندسی 4- خلبانی 5- کارهای فیزیکی و ورزشی
I
2- جستجوگر:
خصوصیات و ویژگی های تیپ شخصیتی جستجوگر
افراد با تیپ شخصیتی جستجوگر، افرادی متفکر، تحلیلگر، سازماندهی و با قدرت استدلال بالا می باشند که می توانند ساعت ها روی یک موضوع تمرکز کنند و به عمر مسائل پی ببرند. جستجوگران (VSI) علاقه به تحصیلات دانشگاهی در سطوح بالا دارند و دوست دارند مسائل پیچیده را حل کنند و یا راه حل های جدیدی برای انجام بهتر و راحت تر کارها پیدا کنند. از انجام مشاغل پیچیده که نیاز به تفکر دارد لذت میبرند، معمولاً روابط اجتماعی را زیاد دوست ندارند و اکثراً دوست دارند کارها را به تنهایی و مستقل انجام دهند، به همین خاطر اکثراً در روابط خود دچار مشکل میشوند. این افراد بسیار علمی، روشنفکر، متفکر، تحلیلگر و اکتشافی، کنجکاو، دقیق و منطقی، خوددار، درونگرا، بدبین، فروتن و کناره گیر هستند.
شغل های مناسب تیپ شخصیتی جستجوگر
همان طور که گفتیم، افراد با تیپ شخصیتی جستجوگر معمولاً به کارهای پیچیده و کشف و دقت به مشکلات و حل مسائل ذهنی و فیزیکی علاقه فراوانی دارند. برای آنها انجام کارهای ساده و یکنواخت عذابآور است و بسیار ایده آل گرا و خیال پرداز و ایده پرداز هستند. از دیگر شغل های مورد علاقه آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ریاضیدان شیمیدان زمین شناس، فیزیکدان، پزشک، استاد دانشگاه، دانشمند، جامعه شناس، روانشناس، نویسنده، پژوهشگر، زیست شناس، میکروبیولوژیست، داروساز، برنامه نویس، مهندس هوافضا، مهندس نرم افزار
اهمیت تیپ شخصیتی جستجوگر چیست؟
در دنیای امروز با توجه به پیشرفت های روز افزون کارها و امور تکنولوژی، نیاز است که افرادی همواره مرزهای دانش را گسترش دهند و به علوم جدید و راه حل های جدید دست پیدا کنند تا بتوانند مسائل پیچیده را حل کنند و زندگی انسانها را آسانتر و دستیابی آنها به آرزوهایشان را دست یافتنی تر کنند. اگر کسانی نبودند که ساعتهای متمادی و در طی روزها و ماه ها بر مرزهای دانش حرکت کنند، امروز نیز باید مانند گذشته از اسب و الاغ برای حمل و نقل و آبهای روان برای شستشو و نامه ها برای برقراری ارتباط با دوردستها استفاده میکردیم. تمام وسایلی که ما امروزه از آنها استفاده میکنیم، از جمله لوازم خانگی مانند یخچال، لباسشویی، ظرفشویی، جاروبرقی و غیره که باعث زاحتی کارهی روزمره شده است و همینطور ماشین های با سرعت بالا و هواپیما و کشتی ها برای حمل و نقل و گوشیهای پیشرفته حاصل تحقیقات و پژوهشهای افرادی با تیپ شخصیتی جستجوگر می باشد. فکر می کنم اکنون به خوبی متوجه شده باشید که افراد با تیپ شخصیتی جستجوگر چه نقش مهمی در دنیای امروز ما دارند و چقدر باعث راحتی و سرعت در انجام کار ها می شوند.
انواع استعداد جستجوگر
استعداد جستجوگر در مبانی که شامل استدلال تحقیق و بررسی و کنکاش در مورد اطلاعات جمع آوری شده می باشد یکسان است، ولی در ظهور و بروز آن متفاوت می باشد. مثلاً یک نفر که دارای استعداد جستجوگر می باشد، ممکن است در کار تجارت یا تحلیل بازار بورس و مبادلات ارزی و تجاری موفق باشد، ولی دیگری در کار روانشناسی و تحلیل حالات روحی و روانی انسان ها بهتر عمل کند و یا کس دیگری که دارای تیپ شخصیتی جستجوگر بالا می باشد، یک دانشمند، شیمیدان یا فیزیکدان یا زیست شناس باشد.
بنابراین باید با شناخت دقیقی که از تعریف استعداد جستجوگر می یابید، خودتان را با دقت بالا بررسی کنید تا ببینید استعداد جستجو گر شما در کدام زمینه ظهور و بروز پیدا کرده است که در بخش های بعدی هم در این رابطه بیشتر صحبت خواهیم کرد.
نقاط قوت تیپ شخصیتی جستجوگر
هر کدام از تیپ های شخصیتی دارای ویژگی های مخصوص به خود است که آن فرد را برای انجام کارهای مخصوص با آن تیپ شخصیتی آماده می کند. نقاط قوت تیپ شخصیتی جستجوگر هم باید طوری باشد که بتواند کارهای مربوط به این تیپ را به خوبی انجام دهد. از جمله این نقاط قوت، توانایی این افراد در تمرکز زیاد روی حل مسائل و رفتن به عمق مطلب است. آن ها قادرند به تنهایی و در زمانهای طولانی روی مسائل علمی تمرکز کنند و مطالعات و تراوشات ذهنی خود را به صورت نظام مند و منسجم مورد بهرهبرداری قرار دهند و نتایج بسیار خوبی به دست آورند. آنها دارای هوش و استعداد ریاضی بالایی می باشند و به خوبی میتوانند مدارج بالای علمی را طی کنند
نقاط ضعف تیپ شخصیتی جستجوگر
به دلیل این که کارها و مسائل پیچیده و دشوار علمی نیاز به تمرکز و تنهایی دارد، معمولاً این افراد از روابط اجتماعی زیاد فراری هستند. بنابراین مهارت های لازم برای داشتن روابط اجتماعی خوب را بلد نیستند و ممکن است کمتر دیده شوند و یا به آنها توجه کمتری شود. حتی ممکن است این افراد در روابط خانوادگی خود هم دچار مشکل شوند. بنابراین این افراد برای اینکه در زمینه روابط اجتماعی دچار مشکل نشوند، باید زمانی را برای ارتباطات اجتماعی خود برنامه ریزی کنند که بتوانند این نقطه ضعف را حل کنند و نیز برای ارتباطات خانوادگی خود هم برنامه داشته باشند و آموزشهای لازم در این خصوص را ببینند.
A
3- تیپ شخصیتی هنری (Ar) :
استعداد هنری چیست؟
ایمانوئل کانت، فیلسوف سرشناس آلمانی، در تعریف استعداد هنری آن را یک نبوع خاص و به صورت فطری نامیده و گفته نبوغ و خلاقیت هنری یک مهارت نیست که طبق روش و قاعده بتوان آن را آموخت و از آن خود کرد. بنابراین افراد باید برای پیدا کردن استعداد هنری خود اهتمام ویژه انجام دهند؛ زیرا این نبوع به افراد کمی داده شده است و کمتر قابل ایجاد کردن در افرادی است که این نبوغ و استعداد را ندارند. پس اگر شما هم جزء افرادی هستید که دارای هوش و استعداد هنری هستید، قدر خودتان را بدانید و جهت پرورش و استفاده از این استعداد خود تلاش کنید و راه های تقویت و آن را یاد بگیرید تا باعث ضایع شدن این نبوغ خود نشوید.
ویژگی استعداد هنری چیست؟
انسان با کشف حقیقت هنری یا زیبایی و نشان دادن آن امیدها آرزوها شادی و غم خنده و گریه و عشق و کینه را در خود برمیانگیزد و خود را پرورش میدهد. هنرمند با شناختن واقعیت بقوه امید می آفریند و به زندگی انگیزه روشنی و نیرو میبخشد و با شناختن و چیره شدن بر ضروریات دینی و رها شدن از جبر آنها شادی و آزادی می آفریند و به قول مایل، خلق زیبایی وسیله ای است که انسان را از دوران تیرگی دور کرده و به او امکان داده است تا بر تبحر خود چیره شود. در واقع استعداد هنری برای ارائه زیبایی های روحی و عاطفی انسان ها و ایجاد یک فضای صمیمی در بین آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. پس هنر می تواند چنین اثری بر جهان پرآشوب درونی انسان ها در این جهان که در آن شاهد آسیب های فراوان روحی و عاطفی هستیم بگذارد.
ویژگی های افراد با تیپ شخصیتی هنری
حال که به جایگاه و اهمیت استعداد هنری پیبردیم نوبت به بیان ویژگی های افراد با استعداد هنری می رسد؛ در اینجا برای این که متوجه این ویژگی ها شوید، به چند نکته توجه کنید. اول این که استعداد هنری استعدادی است که تا حدودی افراد هنرمند را از سایر افراد متمایز می کند؛ آنها معمولاً خیال پرداز و از لحاظ نیمکره راست مغز بسیار فعال تر هستند و همیشه دنبال راه ها و ایده های جدیدی برای انجام کارها هستند و معمولاً کارها را به شیوه خاص خود انجام می دهند.
این افراد به شنیدن صداهای موزون و آهنگین علاقه دارند، از شنیدن اشعار و یا ادبیات موزون و آهنگین و قافیه دار لذت می برند، به دیدن موزه ها و یا گالریهای آثار هنری می روند، در کشیدن نقاشی و استفاده از رنگ ها و مهارت دارند، توانایی نواختن یکی از آلات موسیقی را دارند، توانایی بازیگری یا خنداندن دیگران را دارند. همچنین کسی که استعداد هنری دارد دارای روح لطیف و حساسی می باشد و همیشه موضوعات روزمره را از دید جدیدی نگاه میکند و دنبال راه های جدید و مبتکرانه ای برای انجام کارهاست؛ البته تا حدود زیادی بی نظم و فراری از قالب های ساختاری و محدود کننده می باشد.
چگونه استعداد هنری خود را کشف کنیم؟
با بررسی برخی رفتارها و جواب هایی که به سوالات مربوط به استعداد هنری داده می شود، می توانیم میزان استعداد هنری افراد را مشخص کنیم. همچنین توجه به تفاوت هایی که در افراد وجود دارد و تیپ های شخصیتی متفاوت که نشأت گرفته از نوع کارکرد سلولهای مغزی و مسیر عصبی به وجود آمده می باشد و مربوط به ژنتیک و هم مربوط به محیط پرورش و رشد افراد باشد، بسیار مهم است.
در واقع ایمانوئل کانت همه توانایی های روحی انسان را به سه بخش تقسیم میکنند:
• اول عقل نظری و توانایی درک مفاهیم عقلانی و یا همان هوش شناختی.
• دوم عرصه ذوق و نبوغ هنری و خلاقیت.
• سوم عرصه عقل عملی مانند اراده ادب اخلاق و تدبیر.
هر سه این توانایی ها در ساختن دنیای ما بسیار موثر و حیاتی میباشد و وظیفه همگانی به خصوص آموزش و پرورش در این زمینه بسیار سنگینتر است. اگر شما هم دوست دارید دنیا را به شکل زیباتر و متفاوت تری ببینید و بسازید و روح عاطفی و خلاقیت را در کالبد زندگی بی روح انسانها بدمید، به احتمال زیاد دارای استعداد هنری می باشید.
S
4- تیپ شخصیت اجتماعی (S) :
خصوصیات تیپ شخصیتی اجتماعی در تست هالند
تمرکز اصلی تیپ اجتماعی در هالند بیشتر بر روی مشکلات اجتماعی بوده و خدماتی که به دیگر افراد ارائه میدهند که معمولاً از نوع ارتباطی است. این تیپ شخصیتی به فعالیتهای آموزشی بسیار علاقه دارند و از کار کردن با ماشین و ابزارآلات و فعالیتهای مکانیکی و فنی چندان خوششان نمیآیند. بهطور معمول شخصیت اجتماعی دوست دارند تا مشکل خودشان را با تشکیل تیمهای گروهی و یا از راه سیاست، مذهب و خدمات اجتماعی حل نمایند.
باتوجه به تست استعدادیابی به روش جان هالند، اشخاصی که دارای تیپ شخصیتی اجتماعی هستند، انسانهایی آرمانگرا، مسئول، سخاوتمند، همدل، معاشرتی، دارای روحیه همکاری، صبور، متقاعدکننده، خوشمشرب و … هستند. اساس و مبنای اصلی این تیپ شخصیتی، کمک کردن به دیگران است و دوست دارند با مردم کار کنند. این تیپ شخصیتی از دید دیگران، افرادی برونگرا، مردمدوست، خوشخلق و بسیار بااخلاق هستند و در معاشرت با سایر افراد روحیهی همیاری و همکاری را بهخوبی نشان میدهند.
تیپ اجتماعی به تعلیم و تربیت، درمان، امدادگری، مشاوره و خدمت به دیگران با تکیهبر روابط میان فردی علاقه بسیاری دارد و برای بهبود امور دیگران تلاش بسیاری مینمایند. این اشخاص دارای مهارتهای کلامی قوی هستند و معمولاً برای حل مشکلات زندگی خودشان راهحلهای احساسی را انتخاب مینمایند. تیپ اجتماعی به خدمات اجتماعی علاقهمند هستند و معمولاً به واسطهی شخصیتی که دارند، کارهای گروهی را به کارهای فردی ترجیح میدهند و میخواهند با دیگران در تماس باشند. بهطوریکه دوست دارند مردم را مطلع و آگاه کرده، تعلیم و رشد داده و یا آنها را درمان نمایند.
افراد اجتماعی در تست هالند:
خودشان را فردی مفید، فهمیده و قادر به آموزش دیگران میدانند و به کارهای بدنی و فعالیتهای سازمانیافته علاقه ندارند. این دسته از تیپ شخصیتی برای حل مشکلات و مسائلی که در کار و محیطهای دیگر به وجود میآیند، از صلاحیتهای اجتماعی همچون مهربانی، امدادگری و … خود استفاده کرده و سعی دارند تا مشکل پیش آمده را حل نمایند. این افراد توانمندیهای بسیاری در امر تدریس دارند و دیگران را ترغیب میکنند تا دنیا را بهطور انعطافپذیر مشاهده نمایند.
تیپ شخصیتی اجتماعی دارای خصوصیات کاریزماتیک هستند و به ازای ارائهی ارزشهای اجتماعی از اشخاص قدردانی میکنند. اشخاص اجتماعی از انجام کارهای بدون تحرک و بدون چالش بیزار هستند و در هر حال حامی سایرین بوده و از آنها حمایت میکنند. یعنی باوجود اشتباه و خطاهایشان در کنار آنها هستند و این افراد را در مسیر درست همراهی مینمایند. این دسته از افراد همیشه در کنار دوستانشان خواهند بود و در هر حال سعی میکنند در آنها شور و اشتیاق ادامه دادن ایجاد نمایند و انگیزهشان را افزایش بدهند.
مشاغل مناسب افراد با تیپ شخصیتی اجتماعی در تست هالند
مشاغل مناسب تیپ شخصیتی اجتماعی اغلب شامل کارهایی است که با افراد و آموزش دادن به آنها ارتباط دارد. بهطوریکه این مشاغل عمدتاً مشاغلی هستند که با کمک کردن و یا ارائه خدمات به دیگر افراد مرتبط میشوند. این تیپ شخصیتی در هالند دوست دارند با مردم کار نمایند تا آنها را آگاه و مطلع سازند. بدین سبب این افراد زمانی میتوانند از شغل خودشان احساس رضایت داشته باشند که بتوانند خدماتی را به سایرین ارائه بدهند. مثلاً بتوانند آنها را آموزش داده و یا به آنها در زمینههای مختلف مشاوره دهند. میتوان به این مشاغل اشاره نمود:
روانشناس، مشاور شغلی، تحصیلی، خانواده، معلم، مدیر مدرسه، کوچینگ، جامعهشناس، مربی تربیتی، مدیر کارگزینی
مربی مهدکودک، کارشناس کتابداری، استاد دانشگاه، فیزیوتراپیست، مورخ، پرستار، مدیر سازمانهای خیریه
کارشناس مطالعات خانواده،کارشناس روابط عمومی، مأمور آگاهی، مددکار اجتماعی روانشناس صنعتی
E
5- تیپ شخصیتی متهور: (E)
یکی از 6 تیپ شخصیتی که آقای هالند مطرح کرده تیپ شخصیتی متهور است.در تست هالند این تیپ شخصیتی با عنوان کد E شناخته میشود که ابتدای عنوان Enterprising است که اغلب به معنی کارآفرین ترجمه میشود.حتما شما هم افرادی را در بین دوستان و آشنایان دیده اید که دیگران میگویند انگار ریاست در خونش وجود دارد و همیشه به خوبی از پس هدایت افراد بر میایند و اقتدار خوبی دارند.این افراد با عنوان متهور،جسور یا سازنده شناخته میشوند.
خصوصیات تیپ شخصیتی متهور
این تیپ شخصیتی دارای ویژگی ها و خصوصیاتی است که میتواند آنها را در امور کارآفرینی و رهبری بسیار کمک کند.اگر بخواهیم به مهم ترین این خصوصیات اشاره نماییم میتوانیم موارد زیر را ذکر کنیم:
• به هدایت و رهبری گروه ها علاقه دارند.
• اجتماعی و ماجراجو هستند.
• علاقه به کسب قدرت دارند.
• دارای روحیه جاه طلبی هستند.
• شخصیتی کاریزماتیک دارند.
• نفوذ کلام و رفتارشان بالاست.
• با اعتماد به نفس هستند.
• روحیه ای هیجانی دارند و پر انرژی هستند.
• اغلب دارای هوش کلامی بالایی هستند.
شغل های مناسب تیپ شخصیتی متهور
همانطور که تا الان متوجه شدید،شخصیت های متهور علاقه و استعداد خاصی در هدایت و رهبری دارند.بنابراین هر حوزه ای که به مقوله رهبری و مدیریت ارتباط داشته باشد،میتواند برای افرادی با این تیپ شخصیتی مناسب باشد.اگر بخواهیم به مهم ترین مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی متهور اشاره کنیم،میتوانیم این لیست را ذکر نماییم:
• کارآفرین
• مدیر بازرگانی
• مدیر هتل یا رستوران
• مدیر اجرایی
• قاضی
• رهبری
• مدیرعامل
• بازاریاب
بدترین مشاغل برای تیپ شخصیتی متهور
افراد با تیپ شخصیتی متهور علاق دارند که با مردم سروکار داشته باشند و دارای روحیه ای اجتماعی هستند.بنابراین اگر این افراد بخواهند مشاغلی را بربگزینند که ارتباط و تعامل با دیگران در آنها کم و محدود باشد،احتمالا موفق نخواهند بود و خود و دیگران را نا امید میسازند.مشاغلی مثل: راننده کامیون،برنامه نویس کامپیوتر،کتابدار و امثال این نوع مشاغل میتواند از جمله کارهایی باشد که این افراد موفقیت چندانی نمیتوانند در آن بدست بیاورند.
نقاط ضعف تیپ شخصیتی متهور
همانطور که گفته شد این تیپ شخصیتی دارای خصوصیات و نقاط قوتی است که میتواند برای موفقیت های شخصی و سازمانی بسیار مؤثر و مفید باشد.اما باید توجه داشته باشید که اگر با نقاط ضعف این تیپ شخصیتی آشنا نباشید ممکن است که باعث منحرف شدن از مسیر موفقیت شده و یا دچار مشکلات دیگری شویم.البته باید بگوییم که این موارد به خودی خود نقطه ضعف نیستند و مشکل آنجایی پیش میاید که افراد با این تیپ شخصیتی به خوبی روی خود شناخت نداشته باشند و اخلاق حرفه ای را رعایت نکنند.حالا بیشتر به ذکر این نقاط ضعف میپردازیم:
• افراد با این تیپ شخصیتی بسیار پر ریسک هستند و ممکن است بدون علم و آگاهی وارد موضوعی شده و در نتیجه به شکست بر بخورند.
• این تیپ شخصیتی عاشق قدرت است و برای این مسئله ممکن است که گاهی برای به دست آوردن آن و جایگاه بالا، کارهایی کنند که اخلاقی نباشد.
• چون افراد با این تیپ شخصیتی بر مسیر خودشان بسیار پایبند هستند ممکن است مسیر غلطی را انتخاب کنند و در آن اصرار بورزند و در نهایت به شکست های بزرگی بر بخورند.
• اگر این افراد با این تیپ شخصیتی مقید به اصول اخلاقی نباشند به خاطر کاریزما و نفوذ کلامشان ممکن است افراد را فریب داده و در مسیری که میلشان است آنها را بکشند.
C
افراد قراردادی : (C)
به نظر شما کدام افراد دارای تیپ شخصیتی قراردادی در تست هالند هستند؟ فکر میکنید مهمترین ویژگی افراد دارای تیپ شخصیتی قراردادی چیست؟ بدون شک در روزگار ما انتخاب شغل یکی از مهمترین عوامل شکلگیری شخصیت و هویت افراد است. معمولاً زمانیکه پرسیده میشود فلان شخص کیست؟ در وهلهی اول میگوییم که پزشک، هنرمند، یک کارگر و … است. شغل افراد نهتنها جایگاه اجتماعیشان را مشخص میکند، بلکه ارزشها و رویههای آنها را نیز شکل میدهد و بر روی زندگی فردی، الگوی روابط اجتماعی، ساعات کاری، اوقات فراغت، فامیل، دوستان و حتی بر روی فرهنگ گفتاری و طرز پوشش و محل سکونتشان هم تأثیر میگذارد.
در نظریهی انتخاب شغل هالند، مشاغل به وسیلهی تعامل میان شخصیت افراد و محیط تعیین میگردند. یعنی هر فردی مایل است با افرادی کار کند که مانند خودش است. نظریه انتخاب شغل هالند معتقد است که افراد مشاغلی را ترجیح میدهند که بتوانند در کنار اشخاصی قرار بگیرند که شبیه خودشان هستند. آنها به دنبال محیطهایی میگردند که به آنها اجازه میدهند تا از مهارتها و تواناییهایشان استفاده نمایند. علاوهبر آن قادر باشند تا ارزشها و نگرشهایشان را بیان کنند و درعینحال نقشهای لذتبخشی را برعهده بگیرند.
یکی از ۶ تیپ شخصیتی که در تست هالند ذکر شده و مورد بررسی قرار گرفته است، تیپ شخصیتی قراردادی یا قاعدهمند است که در آزمون رغبت سنجی هالند این تیپ شخصیتی با کد C شناخته میشود. احتمالاً شما هم افراد بسیاری را میشناسید که دوست دارند همه کارهایی که انجام میدهند، سازمانیافته و مرتب و منظم باشند. این یکی از اصلیترین ویژگیهای تیپ شخصیتی قراردادی است.
خصوصیات تیپ شخصیتی قراردادی در تست هالند
افراد دارای تیپ شخصیتی قراردادی در تست هالند علاقه دارند همه کارها دارای قواعد مشخصی باشند و رعایت اصول و قوانین برایشان اهمیت خاصی دارد. بهطوریکه احترام و ارزش ویژهای برای حفظ قوانین و مقررات قائل هستند. این افراد بهطور معمول خودشان همیشه قوانین را اجرا مینمایند. تیپ شخصیتی قراردادی برای نظم و ترتیب اهمیت بیشتری قائل هستند و از بینظمی و بیقاعدگی به شدت متنفرند و در محیطهای کاری بینظم اذیت میشوند.
همچنین این افراد به خوبی میتوانند هیجانات خود را کنترل نمایند. اشخاص قراردادی خودشان را فردی همرنگ جماعت و همچنین دارای تواناییهای دفتری و حسابدای میبینند و برای پیشرفت بازرگانی و اقتصادی سازمانشان ارزش قائل میشوند. علاوهبر آن این اشخاص، تا حدود بسیار زیادی علاقه دارند که با دادهها سروکار داشته باشند که این امر باعث میشود تا آنها از توانایی بالایی در منشیگری و تواناییهای عددی برخوردار باشند.
اشخاص قراردادی در مواجه شدن با مشکلات کاری و یا زندگی خودشان سعی میکنند که از راهکارها و صلاحیتهای تدوین شده و استاندارد قراردادی استفاده نمایند تا اینکه از خودشان خلاقیت به خرج بدهند. این افراد به مسائل پیچیده علاقهای ندارند و همیشه از موقعیتهای پیچیده گریزان هستند و به فعالیتهای جسمانی و اجتماعی تن نمیدهند. چراکه انجام دادن کارهای تکراری برایشان سهل، آسان و اندک است. تیپ شخصیتی قراردادی در تست هالند افرادی اهل عمل، نظم و ترتیب بوده و همواره قادر به کنترل خویش هستند. آنها تمایل دارند که کارها را به خوبی سازماندهی نمایند و یک محیط کاری پایدار با اهداف سازمانی روشن و واضحی را ترجیح میدهند. اشخاصی که از تیپ شخصیتی قراردادی برخوردار هستند، در هر شرایطی که قرار داشته باشند، تابع قوانین خواهند بود. بهطوریکه زندگی خصوصیشان را نیز بر اساس قوانین خاصی پیش میبرند. زیرا این افراد معتقد هستند که پیروی از الگوها و خط فکری ثابت، افراد را سریعتر از سایر شیوهها به هدف نهایی خواهد رساند. این نوع تیپ شخصیتی، گستردهترین نوع شخصیت شغلی در دنیای کسبوکار است. بهطوریکه در اکثر سازمانها کارمندانی با تیپ شخصیتی قراردادی وجود دارند که همواره بهدنبال محیط کاری پایداری هستند.
اغلب تیپ شخصیتی قراردادی به جزئیات و تشریح و تفصیل امور گوناگون میپردازند و از دستورات و معیارهای کارفرما پیروی مینمایند. بدین سبب است که افراد قراردادی در صلاحیتهای اداری، محاسباتی و نظم تـجاری سازمان همیشه حرف اول را میزنند. همچنین این اشخاص در ازای ارزشها و خصوصیات قراردادی که دیگر افراد انجام میدهند، قدردانی مینمایند. درنتیجه بسیاری از افراد و کارمندانی که میخواهند در محیطهای ثابت و پایدار مشغول به کار باشند را میتوان جزء تیپ شخصیتی قراردادی در تست هالند به شمار آورد.
تیپ شخصیتی قراردادی یا قاعدهمند چه نوع محیط کاری را ترجیح میدهند؟
قطعاً روشن است که محیطهای کاری سازمانیافته به دلیل ویژگیهای خاص برای سازماندهندگان مناسبتر است. برنامهای که دارای ساختار کاملاً معین، مشخص، خطوط ارتباطی واضح و تقاضای معلوم و آشکار باشد، برای اشخاصی با تیپ شخصیتی قراردادی، بسیار ایدهآل است. قوانین و نظم در یک محیط کاری امری بسیار ضروری است و میتواند برای افراد قراردادی و سازمانیافته بسیار جذاب واقع گردد. چراکه افراد قراردادی منظم و تابع قوانین هستند و مقادیر زیادی از مشکلات بالقوهی درون سازمانی را از بین میبرند.
در محیط کاری، معمولاً افراد قراردادی در همه زمانها بسیار حرفهای هستند و عملکرد بسیار قدرتمندی دارند. ازطرفی امروزه بسیاری از ادارات و سازمانها همیشه به دنبال کارکنانی هستند که منظم و منضبط باشند و سر موقع کارهای پروژه را به انجام برسانند. بنابراین با توجه به ویژگیها و خصوصیاتی که در تیپ شخصیتی قراردادی در تست هالند وجود دارد، اکثر مدیران و رئیسان خواهان چنین افرادی هستند که در بخشهای اداری و بایگانی مشغول به فعالیت گردند. زیرا این اشخاص به دلیل تیپ شخصیتی خاصی که دارند، بسیار قابل اعتماد بوده و کارهای تکراری همچون دستهبندی نامهها و … را میتوانند به خوبی انجام دهند.
مشاغل مناسب افراد با تیپ شخصیتی قراردادی
مشاغل مناسب تیپ شخصیتی قراردادی اغلب از مراحل و روشهای تعیینشده و مشخص تشکیل میگردند. اینگونه مشاغل بیش از اینکه با ایدهها سروکار داشته باشند، شامل کار با دادهها و جزئیات هستند که معمولاً یک مسیر مشخص و از پیش تعیین شده برای پیگیری در آنها وجود دارد. افرادی که از تیپ شخصیتی قراردادی برخوردار هستند، غالباً کارهای روتین و با قوانین را تا حدود بسیار زیادی دوست داشته و انجام خواهند داد که به عبارتی کارهایی هستند که یک سیر تکاملی مرتب و منظمی را طی مینمایند.
این دسته از افراد، بهطورکلی از انجام کارها و فعالیتهای فکری که آنها را به چالش میکشند، بیزار هستند و اغلب به سمت مشاغلی میروند که نتیجهی آن از قبل مشخص و معلوم باشد. بدین سبب باتوجه به خصوصیات و نقاط قوت و ضعفی که مختص به این مدل شخصیتی در تست هالند است، بیشتر شغلهایی برای این تیپ افراد مناسب هستند که دارای ویژگیهای منظم و قاعده و همچنین مرتبط با دادهها و اعداد باشند. ازجمله میتوان به این مشاغل اشاره نمود:
کارشناس حسابداری، ثبت و تنظیم دادههای اداری، تحلیلگر بودجه، کارشناس امور اداری، اپراتور اطلاعات ثبت احوال
ناظر صورتبرداری از موجودی، تحلیلگر امور مالیاتی، گزارشنویس دادگاه، دفترداری، تکنسین اسناد پزشکی، شکایات دادخواست، ثبت سند، تحویلدار بانک، معاون شهرداری منطقه، مسئول دفتر، کارشناس امور گمرکی، کارشناس و مشاور مالیاتی، مدیر دفاتر چک کردن مرغوبیت و کیفیت کالاها، نمایندهی خدمات به مشتریان
خوب است