وسواس مطالعاتی

وسواس در مطالعه چیست و چگونه برطرف می‌شود؟

 

ممکن است بعضی داوطلبان هنگام مطالعه با کوچکترین صدایی دچار استرس شوند و یا اگر اتاقشان کمی نامرتب باشد، ذهنشان بهم بریزد. حتی گاهی هنگام مطالعه ممکن است چندین بار مطلب را بخوانند و علی‌رغم تکرار و مرور آن‌ مدام در شک این باشند که مطلب را فرا نگرفته‌اند؛ این افراد دچار وسواس می باشند و برخی از آن ها مجدداً از ابتدا درس را مرور می کنند. در این مقاله می‌خواهیم راهکارهای مقابله با وسواس فکری و مطالعاتی را بررسی کنیم.

راهکارهای درمان وسواس در مطالعه

  • قبل از مطالعه اگر موضوعی ذهن شما را بهم میریزد یا تمرکز شما را کم می کند، آن را یادداشت کنید و فکر کردن به آن را به زمان دیگری موکول کنید. این کار باعث می شود آن زمان را فقط به مطالعه خود اختصاص دهید که به شما انسجام ذهنی می بخشد.
  • سعی کنید به جای استفاده از منابع متعدد و ایجاد پراکندگی، از چند منبع مهم استفاده کنید تا بهتر بتوانید تمرکز داشته باشید. از طرفی مطالب بیشتری را می توانید نکته برداری کنید و سریع‌تر سراغ تست ها و مسائل بروید.
  • برخی از داوطلبان چند دفعه هنگام مطالعه به پاراگراف قبلی خود بر می گردند؛ این عادت خیلی بد باعث اتلاف وقت زیادی خواهد شد. یک راه برای برطرف کردن این عادت بد این است که یک کارت تهیه کنید و هر زمان که پاراگرافی را خواندید، کارت را روی این پاراگراف بگذارید تا دوباره به عقب برنگردید.
  • نکته مهم این است که داوطلبان کنکور سراسری1401 باید یک برنامه اصولی داشته باشند و طبق آن به جلو حرکت کنند. در طی اجرای یک برنامه منسجم، یک مطلب را چند بار نخوانید و به خود اعتماد داشته باشید. از یادداشت برداری استفاده کنید. می توانید در حاشیه کتاب بنویسید و در هر بار مرور آن را تکرار کنید تا بتوانید وقت خود را ذخیره کنید.
  • می توانید کتاب را ببندید و هر آنچه را که فرا گرفتید، برای خود توضیح دهید. این کار باعث می شود دیگر دچار وسواس یاد نگرفتن نشوید. اگر قسمتی از یادتان رفته باشد، باید فقط روی همان قسمت تمرکز داشته و مرور کنید.