هتلداری

معرفی رشته هتلداری

حتما شما هم برای مسافرت و تفریح به شهر ها و حتی کشور های مختلف سفر کردید . اگر برای اقامتتون هتل رو انتخاب کرده باشید مطمئنا کیفیت اقامتتون براتون اهمیت خیلی زیادی داره . برای به حداکثر رسوندن این کیفیت رشته هتلداری ایجاد شده .علاقمندان این رشته از مقطع دوم متوسطه میتونن وارد هنرستان بشن و این رشته رو انتخاب کنن . همچنین امکان تحصیل در این رشته در مقطع بالاتر در این رشته وجود داره.

شما حین تحصیل در  این رشته با مهارت های زیر آشنا میشید :

مشخصات انواع مؤسسات پذیرایی، اصول و معیار های انتخاب، شناخت و خرید وسایل و تجهیزات لازم برای مؤسسات پذیرایی، تقسیم کار دراین گونه مؤسسه ها، رزرواسیون، منوشناسی و منونویسی، شناخت مواد غذایی و انرژی غذایی آنها، چگونگی نگهداری مواد غذایی، تهیه انواع غذاها، پیش غذاها وشیرینی ها، بهداشت مواد غذایی، بهداشت کار و ایمنی در محیط آشپزخانه مؤسسات پذیرایی و در کل هرآنچه برای اداره و مدیریت صحیح و مناسب یک هتل، متل، رستوان و . . . نیازه.

همچنین 7 موقعیت شغلی که در بخش های مختلف یک مکان اقامت وجود داره در ادامه گفته شده :

  1. کارمند پذیرش هتل : مهارت هایی همانند خوشرویی و برخورد عالی با مهمانان، ظاهری تمیز و مرتب، آشنایی با کارهای مربوط به پذیرش افراد در هتل و کارهای کامپیوتری، اشنایی با سیستم های استفاده شده برای فعالیت در این قسمت خیلی مهمه .
  2. کاربر رایانه : آشنایی با مهارت های کامپیوتری در این قسمت اهمیت بسیاری داره .
  3. متصدی طبقات در هتل : افرادی که در این قسمت از رشته هتلداری مشغول به کار میشن ، باید حتما تحصیلات تکمیلی داشته و مهارت هایی چون آشنایی با انواع هتل و نوع سرویس دهی پرسنل اتاق دار، آشنایی با تهیه چک لیست وضعیت اتاقها و مشخص کردن نواقص، آشنایی با پیش بینی اقلام مورد نیاز اتاق و جایگزینی آن رو بلد باشن .
  4. متصدی البسه در هتل : افراد در این پست سر و کارشون با شستن، اتو کردن و تا کردن انواع لباس هاست. در واقع به نوعی باید تمام کارها و مهارت های لازم مربوط به خشکشویی و اتوکشی را بدونن. جنس لباس ها را بشناسن و با توجه به جنس لباس شستشوی مخصوص آن ها را انجام بدن.
  5. برنامه ریز جشن ها و تشریفات : همانطور که از نام آن پیداست، این شخص باید مهارت های لازم در برنامه ریزی و برگزاری مراسمات و جشن ها را داشته باشد. تالارهای پذیرایی را آماده نماید و همچنین مدیریت مالی خوبی داشته باشد. به دلیل اینکه تمام مشاغل رشته هتلداری سر و کارشان به طور مستقیم با مهمان است، داشتن مهارت در ارتباط شایسته با مهمان الزامیه .
  6. اتاقدار هتل : اتاق دار هتل، شخصی است که به نظافت اتاق ها میرسه و در نهایت گزارشی از عملکرد هتل در این موضوع ارائه میده . حتی برای نظافت نیز باید آموزش ببینن  و دانش تحصیلات تکمیلی به همراه دانش عملی در آن مزیتی برای افراد متقاضی این شغله .
  7. میزآرایی هتل : چه برای مراسمات و همایش هایی که در هتل ها برگزار میشه و چه برای رستوران هتل در دیگر مواقع، میز آرای هتل باید سلیقه، مهارت و دانش میز آرایی را داشته باشن . زیبایی و استفاده از وسایل خوب در میز آرایی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و هر چه فرد، هنرمند تر، خوش برخورد تر باشد، کارش بیشتر مورد پسند خواهد بود .

 

یکی از نکاتی که خیلی در این رشته اهمیت داره بلد بودن چندگانه زبانه . علاوه بر زبان انگلیسی در این رشته یک زبان سومی هم مثل ( عربی ، آلمانی ، فرانسه و . . . ) بهتره که بلد باشین .

هرچه شما بیشتر زبان بلد باشین توی این رشته موفق ترین و امکان پیدا کردن موقعیت شغلیتون هم بالاتره

شخصیت شناسی

ویژگی های مناسب یک کارشناس هتلداری از موارد زیره :

  • ریسک پذیر
  • کارآفرین
  • گروه محور
  • نوع دوست
  • عمل گرا
  • سازگار و انعطاف پذیر

MBTI

ESFJ  – آنها به تعامل انسانی و بازخورد عاطفی نیاز دارند تا واقعاً در خط کار خود راضی باشند. شنوندگان خوب و اعضای تیم مشتاق، افرادی با این  تیپ شخصیتی ارائه دهندگان عالی مراقبت های پزشکی و مددکاری اجتماعی هستند

گرایش ها

رشته هتلداری در مقطع کارشناسی، دارای تنها یک گرایش هتلداریه . این رشته  در مقطع کارشناسی و در ایران حدود چهار سال تدریس می‌شود. همچنین این رشته در مقطع  کارشناسی ارشد 2 گرایش داره که شامل موارد زیر میشه :

مدیریت بازاریابی جهانگردی

برنامه‌ریزی و توسعه جهانگردی

اما برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری میتونین برای دانشگاه های خارج از کشور اقدام کنید

دروس پایه و تخصصی

دروس تخصصی ، پایه و اصلی این رشته در دسته بندی زیر قرار گرفتن:

  • دروس پایه  :
    اصول سازمان و مدیریت 1و2- کلیات اقتصاد – اصول حسابداری- شناخت و کاربرد مدیریت- تاریخ ایران- مبانی کشور شناسی- مبانی جامعه شناسی و روانشناسی اجتماعی- عوارض و نتایج توریسم- مطالب شرح حال بزرگان- شناخت فرهنگ اقلیت های ایران
  • دروس اصلی :
    مدیریت بازاریابی و تبلیغات- حقوق کار و تأمین اجتماعی- کاربرد کامپیوتر در صنعت جهانگردی و هتلدار- اقتصاد جهانگردی- مبانی و مقررات حقوق صنعت جهانگردی و هتل داری روابط عمومی- تجزیه و تحلیل مسایل اجتماعی ایران- مبانی مردم شناسی -شاخت صنایع دستی ایران- نقشه خوانی و آشنایی با نقشه ها – بهداشت و کمک های اولیه  – جغرافیای جهانگردی عمومی – جهانگردی ایران – آداب سفر در اسلام – زبان انگلیسی 1و2
  • دروس تخصصی :
    شناخت تأسیسات اقامتی و پذیرایی و تشکیلات آن- حسابداری هتلداری- پذیره 1و 2- خدمات رستوران 1و2- آشپزی 1و2-شیرینی پزی 1و2- بهداشت مواد غذایی- اصول تغذیه و رژیم های غذایی- بهداشت کار و ایمنی- محاسبه قیمت تمام شده- شناخت و نگهداری تأسیسات هتل – خانه داری 1و2- زبان انگلیسی تخصصی 1و 2- کارآموزی

بازارکار رشته ها

شغل هتلداری در ایران به دلیل گردشگر پذیر بودن کشور دارای پتانسیل مناسبیه  و از مشاغل آینده دار برای افراد جویای کار محسوب میشه . البته درآمد آن بسته به نوع شغل انتخابی در رشته هتلداری متفاوت است که البته بین درآمدهای خوب و سطح بالا قرار میگیره . به علاوه، یکی از نکات مهم در شغل هتلداری ارتباط عمومی خوب، صحیح، سرویس‌دهی مناسب، امکانات رفاهی، تفریحی و جانبی متنوع و جذاب از مواردی هستند که در بالا بردن درآمد یک هتل بسیار تأثیرگذاره که طبیعتاً باعث بالا رفتن میزان درآمد کارکنان و افراد شاغل در آن میشه .

در خارج از کشور هم توی کشورهایی که تعداد توریست خیلی بالا هست شرایط کار توی این رشته عالیه. کشورهایی مثل سوئیس ، اتریش، هلند و آلمان بستر مناسبی برای فعالیت در این رشته رو دارن به طرزی که بعضی دوره ها تضمین کارهم دارن .

از لحاظ درآمد هم دسته بندی کشور های زیر رو براتون آماده کردیم :

استرالیا از 122,712 دلار تا 223,245 دلار

اتریش     از 67,793 یورو تا 123,333 یورو

بلغارستان  35,394از لو تا 64,391 لو

کانادا        از 113,878 دلار تا 207,175 دلار

مهاجرت

اپلای در دوره لیسانس مدیریت هتل داری سخت گیری زیادی ندارد و آن چه اهمیت دارد این است که فرد دیپلم دبیرستان را داشته باشد. اما مقاطع تحصیلی بالاتر مانند دکترا نیاز به شرکت در آزمون هایی مانند GNIHM JET, NCHMCT JEE, AIHMCT و یا دیگر امتحانات مربوطه که توسط برخی از دانشگاه ها برگزار می شود خواهد داشت.

 کشور هند به دلیل داشتن مقاصد توریستی و گردشگری بی نظیر، طبیعتا توریست های زیادی را به خود جذب می کند و افزایش توریست ها باعث افزایش هتل ها و رونق مشاغل مربوط به مدیریت هتلداری نیز شده است. دانشجویانی که قصد جدی برای اپلای در مقطع کارشناسی رشته مدیریت هتلداری را دارند، باید مهارت های ارتباطی خوبی کسب کنند و اطلاعات زیادی در مورد بازاریابی و خدمات به مشتریان داشته باشن.

در حال حاضر بسیاری از دانشگاه های سراسر دنیا در این مقطع بورسیه دارن و شما میتونین با هزینه بسیار کم برای ادامه تحصیل در این رشته اقدام کنید .

این رشته در حال حاضر در دانشگاه هایی از جمله دانشگاه میزوری ، دانشگاه ویسکانسین ، دانشگاه آریزونای شمالی، دانشگاه بین المللی فلوریدا و … تدریس میشن که عناوینی که در این دانشگاه ها یاد میگیرین میشه از موارد زیر نام برد:

نقش تکنولوژی در مدیریت هتل داری

دوره امور مالی و حسابداری مدیریت هتل داری

دوره غذا و نوشیدنی

دوره های آشنایی با مشتری مداری

 

دانشگاه های ایران برای رشته هتلداری

دانشگاه علامه – دانشگاه تربیت مدرس – دانشگاه شیراز و . . .

 

افراد موفق در این رشته:

حسین ثابت بکتاش

آقای علی اصغر امیری

منبع:

ویکی پدیا