مدیریت بازرگانی

معرفی رشته مدیریت بازرگانی

همه شما با رشته مدیریت بازرگانی کم و بیش آشنایی دارید ولی در این قسمت از معرفی رشته قراره کامل توضیح بدیم و از همه جوانب این رشته رو بررسی کنیم.

رشته مدیریت بازرگانی رشته ای است که محیط کسب و کار را به خوبی تجزیه و تحلیل کرده و در خصوص کنترل سود، استفاده بهینه از حداقل امکانات برای رسیدن به بالاترین میزان منفعت در کسب و کار، نحوه محاسبه سود در کارگاه های تولیدی به صورت تخصصی بحث می‌نماید. رشته مدیریت بازرگانی در مباحث جدید تجارت مانند تجارت الکترونیک به صورت تخصصی وارد شده و در خصوص نحوه جذب مشتریان، بازاریابی و کارآفرینی بحث می‌نماید. تحصیل کردگان رشته مدیریت بازرگانی ممکن است خود مدیریت سازمان را به عهده داشته باشند و یا به صورت مدیر یک بخش فعالیت کنند از دیگر بحث‌های مدیریت بازرگانی بازاریابی می‌باشد که در سال‌های اخیر به جایگاه باارزشی دست یافته‌است و به عنوان یک علم شناخته می‌شود.

همان‌طور که از نام این رشته پیدا است، مدیریت بازرگانی رشته‌ای است که می‌خواهد به مخاطبین خود آموزش‌هایی را ارائه کند تا بتوانند از طریق آن‌ها خروجی کسب و کارها را مدیریت کرده و برای آن‌ها رشد و سود‌آوری به ارمغان آورند. تحصیل‌کردگان رشته مدیریت بازرگانی ممکن است خود مدیریت سازمان را به عهده داشته باشند و یا به صورت مدیر یک بخش فعالیت کنند. این رشته متناسب افرادی است که از چالش‌ها استقبال می‌کنند، به دنبال حل مسئله هستند و از اینکه بتوانند نیازهای محیط کسب و کار و بازار را شناسایی کرده و برای رفع آن‌ها اقدام کنند لذت می‌برند.

در رشته مدیریت بازرگانی، دانشجویان با مهم‌ترین وظایف سازمان‌های بازرگانی آشنا خواهند شد، شناخت آن‌ها بر موضوعات مرتبط با مدیریت افزایش می‌یابد، توانایی آن‌ها برای جمع‌اوری و تحلیل داده‌های مرتبط با موضوعات رشته‌شان زیاد می‌شود و می‌توانند راه‌حل‌های مختلف هر مسئله را ارزیابی کرده و در مورد آن‌ها تصمیم‌گیری کنند.

رشته بازرگانی داوطلبان را با مفاهیمی مانند سرمایه، هزینه، سود و استفاده بهینه از امکانات آشنا می‌کند. مدیریت بازرگانی یکی از مهم‌ترین بخش‌های یک کسب و کار است. افرادی که در این بخش فعالیت می‌کنند باید اطلاعات زیادی در مورد نحوه اداره یک کسب و کار داشته باشند. وجود متخصصان مدیریتی در هر کسب و کاری اهمیت زیادی دارد و رشته مدیریت بازرگانی این متخصصان را برای کسب و کارها تربیت می‌کند. داوطلبان در این رشته مهارت‌ها و توانایی‌های لازم برای شناخت مسائل مختلف در سازمان را یاد می‌گیرند.

هدف از این رشته عبارت است از:شناخت دقیق با وظیفه های اساسی سازمان های بازرگانی، افزایش مهارت و توانایی دانشجویان در آشنایی مباحث مبتنی به مدیریت، جمع آوری و تفکیک و تحلیل اطلاعات مربوط به هر یک از این مباحث، محاسبه راه حل های گوناگون در خصوص هر مسئله و تصمیم گیری و اجرای تصمیمات متاخذه.

ویژگی های شخصیتی

برای موفقیت بیشتر دانشجوی این رشته باید بتواند خوب تحلیل کند، کمی پیش‌بینی بلد باشد و بتواند با اطلاعاتی که از محیط اقتصادی داخلی و خارجی به دست می‌آورد بهترین پیشنهادات را ارائه کند. به عنوان مثال، تاثیر تغییرات نرخ ارز، تغییرات جمعیت، قوانین و مقرراتی که دولت و مجلس تصویب می‌کند را به خوبی درک و اثری که روی کسب و کارها دارند را بررسی کرده و قبل از سایر رقبا راهکارهای خود را ارائه کند.

MBTI

ESTP – موقعیت‌های مدیریتی جایی هستند که کارآفرینان معمولاً راحت‌تر هستند، زیرا اغلب انعطاف‌پذیری بیشتری دارند. قوانین و سنت‌ها برای افرادی با تیپ شخصیتی کارآفرین آزاردهنده است – آنها ترجیح می‌دهند یک سری ایده‌های جدید را با شانس انجام سریع‌تر یا بهتر انجام دادن کارها امتحان کنند تا اینکه به “روشی که کارها همیشه انجام می‌شد” یا زیردستان توجه کنند.. کارآفرینان عملی هستند و طرز تفکری اینگونه دارند

گرایش ها

این رشته دارای 9 گرایش در مقطع ارشد میباشد به در ادامه معرفی شده:

  • کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی
  • کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازرگانی بین‌الملل
  • کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش مدیریت استراتژیک
  • کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش تجارت الکترونیک
  • کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازرگانی داخلی
  • کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش کارآفرینی
  • کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش مالی
  • کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بیمه
  • کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش تحول

همچنین این رشته در مقطع دکتری هم پذیرش دانشجو دارد و گرایش های زیر تقسیم میشود :

  • مدیریت سیاست گذاری بخش عمومی
  • مدیریت رفتاری
  • مدیریت منابع انسانی
  • مدیریت سیستم‌ها
  • مدیریت بازاریابی بین‌الملل
  • مدیریت مالی
  • مدیریت تولید و عملیات
  • تحقيق در عملیات

فارغ التحصیلان این رشته با تسلط به مباحث مربوط به بازار، مبحث های تدوین استراتژی های سازمانی، شناخت مشتریان و شیوه ارتباط با آن ها، آشنایی فرایندهای فروش، بازاریابی و خدمت ها به مشتریان زمینه لازم جهت استخدام در واحدهای بازرگانی سازمانها را داشته و نسبت به دیگر گرایش های مدیریت باتوجه به فقدان رشته ای جایگزین از بازار کار مناسبی برخوردار هستند. طی این که دانشجویان این رشته باتوجه به شناخت کافی از کسب و کار و روش ایجاد تجارت موفق شانس متعددی برای موفقیت در حوزه‌ کارافرینی و تشکیل کسب و کار جدید دارند.

دروس پایه و تخصصی

دروس پایه:

اصول حسابداری 1 و 2، ریاضیات و کاربر آن در مدیریت 1 و2 ، اقتصاد خرد، اقتصاد کلان، روانشناسی کار، آمار و کاربرد آن در مدیریت 1 و 2، توسعه اقتصادی و برنامه ریزی ، کامپیوتر و کاربرد آن در مدیریت ، روش تحقیق در مدیریت ، حقوق اساسی، مبانی مدیریت اسلامی و الگوهای آن

دروس اصلی:

مبانی سازمان و مدیریت ، مدیریت رفتار سازمانی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت مالی 1، تحقیق در عملیات 1 و 2 ، مدیریت تولید ، حسابداری صنعتی 1، بازاریابی و مدیریت بازار، تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم

 

 

دروس تخصصی:

مدیریت استراتژیک ، حقوق بازرگاین ، حسابرسی 1، سازمان های پولی و مالی بین المللی، بازرگانی بین المللی ، زبان تخصصی 1 و 2 ، زبان تخصصی 3و 4، سیستم های اطلاعاتی مدیریت ، مدیریت مالی ، بازاریابی بین المللی ، پول و ارز و بانکداری، سیاست پولی ومالی ، سیستم های خرید، انبارداری و توزیع

بازار کار رشته مدیریت بازرگانی

فارغ التحصيلان اين رشته در زمان تحصیل، نباید فقط به دانشی که در دانشگاه کسب می‌کنند اکتفا کنند، بلکه باید موازی با آن در نشریات اقتصادی عضو شوند، کتاب‌های جانبی مرتبط را مطالعه کنند، مقالات را بررسی کنند و به نوعی از شرایط و محیط کسب و کار اطلاعات مناسبی داشته باشند. در ادامه نیز باید خودشان را وارد محیط کسب و کار و بازار کنند تا بتوانند مواردی که آموخته‌اند را به صورت عملی پیاده‌سازی کنند.

برای این کار، پیشنهاد می‌شود فارغ‌التحصیلان از سمت‌های پایین‌تر مثل کارشناس شروع به کار کنند و با کسب مهارت‌ها و آموزش‌های جانبی بیشتر مرحله به مرحله رشد کنند. این مهارت‌ها در کنار سایر مهارت‌هایی که در بخش اول توضیح داده شد، کمک می‌کنند تا افراد بتوانند نقطه تمایز بیشتری بین خودشان و سایر فارغ‌التحصیلان ایجاد کنند و در آینده جایگاه‌های شغلی بهتر و با درآمدهای بالاتری را کسب کنند.

در فضایی که استارت‌آپ‌ها ‌در آن به شدت در حال رشد هستند و برخی کسب و کارهای سنتی نیز در حال نابودی هستند، اهمیت این رشته و کسب مهارت‌های جانبی آن روز به روز بیشتر جلوه پیدا می‌کند.

درآمد رشته مدیریت بازرگانی با توجه به اینکه، این رشته ملزومات زیادی داشته و فعالیت کردن در آن، نیازمند شناخت انواع فرایندهای فروش، ارتباط با مشتریان و ارایه خدمات و … است، مدیرانی که در این زمینه به طور جدی مشغول به کار هستند باید، ابتدا مهارت های متنوعی را آموخته و دوره آموزش مدیریت بازرگانی را پشت سر بگذارند تا در کار خود موفق شوند. بنابراین، در صورتی که مدیران و کارآفرین ها بتوانند دانسته هایشان را به مرحله اجرا درآورده و کارکنان را به خوبی هدایت و کنترل کنند، درآمد رشته مدیریت بازرگانی برایشان بسیار خوب و چشمگیر خواهد بود.

در خارج از کشور مشاغل زیادی برای فارغ التحصیلان دارای مدرک کاردانی مدیریت بازرگانی وجود دارد. با این حال، فارغ التحصیلان معمولاً با یک موقعیت مدیریتی شروع نمی کنند. آنها باید راه خود را ادامه دهند و به طور کلی با حضور در شرکت یا صنعت تجربه کسب کنند در بعضی از کشور‌ها و دانشگاه‌ها برای تحصیل مدیریت در خارج از کشور به شما یک سال تحصیلی نیز فرجه خواهند داد تا با چگونگی اشتغال در این رشته آشنا شده و برای این موضوع به صورت کامل آماده شوید. شما ضمن تحصیل در رشته مدیریت گرایش‌های مدیریت استراتژیک، مدیریت برند، مدیریت منابع انسانی و یا مدیریت بازاریابی می‌توانید در رشته MBA از دانشگاه‌های کشورهای، هندوستان، امارات، ترکیه، آلمان، استرالیا، انگلستان، امریکا و کانادا پذیرش گرفته و ادامه تحصیل دهید.

مهاجرت

شرکت در کلاس های کسب و کار یا اپلای مدیریت بازرگانی به خارج از کشور می تواند به شما کمک کند تا تحصیلات عمومی یا فارغ التحصیلی را تجربه کنید و دانش لازم برای هر حرفه ای را در اختیار شما قرار خواهد داد.

از بهترین ویژگی های مطالعه و اپلای رشته بازرگانی، در داخل یا خارج از کشور، این است که زمینه ها و گرایش های زیادی در تجارت وجود دارد که می توانید تحصیلات خود را بر آن ها متمرکز کنید که یکی از این زمینه ها مدیریت است.

متوسط حقوق مدیریت بازرگانی برای مشاغل در این زمینه ۷۲,۲۵۰ دلار در سال ۲۰۲۰ بود. این بالاتر از متوسط ​​برای همه مشاغل یعنی ۴۱,۹۵۰ دلار است. برخی از مشاغل پردرآمد مانند بازرسان مالی، تحلیلگران مدیریت و مشاوران مالی شخصی دارای میانگین دستمزد بیش از ۸۰۰۰۰ دلار هستند.

هزینه تحصیل در مالزی با توجه به نوع مقطع نوع رشته و نوع دانشگاه می‌تواند متفاوت باشد. اما به طور کلی می‌توان گفت که هزینه تحصیل و شهریه دانشگاه‌ها در این کشور بسیار مقرون به صرفه بوده به طوری که هزینه تحصیل در دوره سه ساله کارشناسی تقریبا ۱۷ هزار دلار آمریکا می‌شود.

تحصیل در ژاپن به دلیل سیستم آموزشی پیشرفته مورد توجه دانشجویان بین‌المللی قرار گرفته است. برخی از دانشگاه‌های ژاپن آزمون ورودی برگزار کرده و شرط پذیرش در دانشگاه‌های ژاپن قبولی در آزمون ورودی است. هزینه شهریه دانشگاه‌های دولتی ژاپن به طور متوسط سالانه ۵ هزار و ۵۰۰ دلار  آمریکا است. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی‌ارشد در سال اول در کشور ژاپن مبلغی بین ۸ هزار دلار تا ۱۵ هزار و ۸۰۰ دلار است.

دانشگاه های ایران در حوزه مدیریت بازرگانی

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی – تهران
  • دانشگاه شهید بهشتی-تهران
  • دانشگاه الزهرا (س) – تهران (ویژه خواهران)
  • دانشگاه تهران (محل تحصیل پردیس فارابی قم)
  • دانشگاه شاهد – تهران (پذیرش با شرایط خاص)
  • دانشگاه زنجان
  • دانشگاه سمنان
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه شیراز

 

افراد موفق در این رشته:

بهراد مهرجو

حاج محمداسماعیل شاهرخی

حاج سیدجواد تهرانی

حاج میرزا احمد عابد نهاوندی

حاج محمدحسن امین‌الضرب

منبع:

https://www.asriran.com/