مسئوليت مشاور

مسئولیت اصلی مشاور کنکور چیست و تعامل بین مشاور و داوطلب چگونه باید باشد؟

 

امروز با توجه به مسائلی که داوطلبان در زمینه تحصیلی با آن‌ها مواجه می‌شوند، حضور یک مشاور می‌تواند راهنمای خوبی برای آن‌ها باشد تا بتوانند نقاط قوت و ضعف خود را بهتر تشخيص داده و مسير سال كنكور را با آرامش بيشتري طي كنند. در این مقاله می‌خواهیم در مورد مسئولیت یک مشاور و تعامل ميان او و فرد داوطلب صحبت کنیم.

مسئولیت‌های اصلی مشاور

از آنجا که مشاوران تحصیلی راهنمای خوبی برای دانش آموزان می‌باشند، می‌توانند آن‌ها را حمایت کرده و در حل مشکلات یاریشان کنند. اکثر مشاوران تحصیلی که در مدارس کار می‌کنند، با مسئولین مدرسه، معلمان، والدین و روانشناسان در ارتباط هستند و سعی می‌کنند از نظرات و مشورت‌های آنان، براي پیشرفت دانش آموزان کمک کنند. از طرفی مشاور وظیفه کنترل فعالیت درسی دانش‌آموز را به عهده داشته و آن‌ها را به اشتباهاتی که در مطالعاتشان رخ می‌دهد آگاه می‌سازند. قطعاً یک مشاور متخصص و دلسوز برنامه صحیح و جامعی را آماده کرده و در اختیار فرد داوطلب می‌گذارد؛ این کار موجب می شود تا وی دچار سردرگمی نشود. در واقع آن‌ها به دانش‌آموزان برای حل مشکلات درسی و شخصی، آمادگی برای امتحانات و کنکور، پیشرفت درسی، انگیزه دادن، کاهش استرس و بسیاری از موارد دیگر کمک می‌کنند و در نهایت آن‌ها را به هدف نهایی یعنی موفقیت تحصیلی و قبولی در کنکور می‌رسانند.

مشاوران کنکور می‌توانند در برنامه‌ریزی‌های درسی، آموزش نحوه‌ی یادگیری دروس، برنامه‌ریزی گام‌به‌گام، تعیین اهداف، نحوه‌ی تست‌زنی و شرکت در کنکور و… برای دانش‌آموزان برنامه‌های خوبی ارائه دهند. علاوه بر مسائل درسی، مشاوران کنکور وظایف دیگری نیز بر عهده دارند که بیشتر روی مشکلات مربوط به روح و روان داوطلب است. مشاور تحصیلی باید با معلم، خانواده و مسئولان مدرسه در جهت رفع مشکلات تحصیلی، خانوادگی، روانی و تأمین ثبات عاطفی افراد در ارتباط باشد.

اما بحثی که اینجا مطرح می‌باشد این است که:

– مشاور برنامه را باید متناسب با سطح درسی داوطلب تهیه کند.

-اولویت‌های مباحث در برنامه باید رعایت شده باشد.

-ساعات مطالعه برای هر درس باید مشخص شده باشد.

– بیش از حد برنامه را به صورت متراکم نچیند تا به فرد فشاری وارد نشود.

لازم به ذکر می‌باشد که نتیجه گرفتن از برنامه‌ریزی کنکور توسط مشاور به دو عامل بستگی دارد:

الف) خود را مقید به اجرای برنامه‌ریزی کنید.
ب) در برابر سختی های مسیر تسلیم نشوید و میدان را ترک نکنید.

برخی از داوطلبان فکر می‌کنند که مشورت با یک مشاور ممکن است هزینه زیادی داشته باشد و از طرفی هم نتیجه آن، بیهوده می‌باشد. در واقع اطمینانی به عملکرد مشاور در آن‌ها دیده نمی‌شود. اینجاست که تعامل بین فرد داوطلب و مشاور نقش مهمی را می‌تواند ایفا کند. چرا که یک مشاور در برنامه روزانه خود، پیگیری منظم از وضعیت درسی آن‌ها را می‌گنجاند و  به گونه‌ای برنامه ریزی می‌کند که فرد بهترین بازده را از مطالعات خود داشته باشد.

مورد دیگری که باید ذکر کنیم این است که داوطلب کنکور سراسری 1401 می بایست با مشاور خود صادق باشد و تعامل ایجاد کند. داوطلب برای اینکه به بهترین نتیجه دست یابد و بهترین استفاده را نیز از مشاور تحصیلی ببرد می‌بایست با وی صادق و روراست باشد. برای اینکه مشاور بتواند بهترین برنامه را به شما بدهد و پیگیر اجرای آن‌ها باشد در وهله اول باید شما را بشناسد و توانایی‌های شما را بداند. البته این کار به مرور زمان انجام می شود ولی بهتر است تا از اول خود شما با او در این مورد صحبت نمایید و نقاط قوت و ضعف خود را بیان کنید تا در صورت نیاز وی در برنامه‌ریزی‌های خود برای شما این موارد را مد نظر قرار دهد. داوطلبان سعی کنند به راهنمایی‌های مشاور خود گوش دهند و به عملکرد وی اطمینان حاصل کنند.

در بسیاری از موارد آن‌ها می‌توانند در مورد برنامه‌ها و یا نکاتی که مشاور تحصیلی برایشان تعیین می‌کند از وی مشورت بگیرند و با دانستن دلیل و منطق آن کار، بهتر و قوی‌تر به انجام آن بپردازند. پس برای تمامی کارها با مشاور خود مشورت کنید و نظرات خود را نیز به او بگویید تا در انجام کار راحت‌تر تصمیم بگیرید. یکی دیگر از موارد مهم برای استفاده بهتر از مشاور تحصیلی این است که به صورت مداوم و پی در پی با او در ارتباط باشید تا با آگاهی بیشتر به برنامه روزانه خود رسیدگی کنید.

در پایان باید بگوییم به طور کلی افرادی که در استفاده از مشاور تحصیلی دارای ثبات و تعامل بیشتری هستند قطعاً موفق‌تر می باشند. قطعاً مشاوری که مدت زمان بیشتری با شما کار کرده است شما را بیشتر می‌شناسد و بهتر می‌تواند به شما کمک کند و راهنمایی‌های لازم را ارائه نماید تا در آزمون‌های آزمایشی نتیجه مطلوب را بگیرید.