
به مطالعه مسائل اساسی و جامع در مورد موضوعاتی که مربوط به هستی و آگاهی انسان است می پردازد.در فلسفه از خدا گرفته تا انسان، از عالم طبیعت گرفته تا ماوراء طبیعت و از روح انسان و موجودات غیرمادی گرفته تا اجسام، مورد بحث و گفتگو قرار میگیرد.

پیشینه تاریخی علم فلسفه به یونان قدیم باز می گردد – چرا که خود جهان به تنهایی از عشق به دانش در یونان مشتق شده است. ماهیت این علم در گرایش علوم انسانی به این معناست که قابلیت انزوال این علم نسبت به سایر علوم کمتر می باشد، لذا به منظور مطالعه علم فلسفه، شما مسئول تسلسل تفکرات و پایگاه داده ها در گذشته و حال خواهید بود.

فلسفه کلیه پرسشهای بنیادی انسان را نسبت به مسائل وجود، هستی، جهان پیرامون انسان و حقیقت انسان بررسی میکند. پرسشهایی که زمانی به ارزشهای دینی و معنوی برمیگردد که همان فلسفه دینی است و زمانی مربوط به ارزشهای اخلاقی و مبانی ارزشهای اخلاقی است که به عنوان فلسفه اخلاق آن را میشناسیم و گاه مبانی نظام حکومتی را در برمیگیرد که همان فلسفه سیاسی است و گاهی نیز شامل مبانی هنر و زیباشناسی و موضوعاتی از این دست میشود.

فارغ التحصیلان رشته فلسفه می تواند معلم، پژوهشگر، نویسنده سردبیر شوند و یا در نهادها و سازمانهای مانند صدا و سیما و مراکزی که پژوهشهای حکمت و معرفت فلسفه اسلامی را انجام میدهند نیز مشغول به کار شود.

- ریاضیات قوی، زیرا ریاضیات پلی مناسب برای رفتن به سوی فلسفه میباشد.
- صاحبنظر باشد یعنی هم قدرت ذهنی و هم خلاقیت داشته باشد.
- علاقمند ذاتی برای بدست آوردن پاسخ سوالاتی نظیر روابط علت و معلول در جهان هستی داشته باشد.
- داشتن علاقه، ذهن پویا و قدرت تجزیه و تحلیل بالا ضروری است.

امکان ادامه تحصیل این رشته تا مقطع ارشد وجود دارد.

رشته فلسفه و عرفان اسلامی در زیر گروه 4 تجربی می باشد.




—

- دانشگاه غیرانتفاعی مذاهب اسلامی – تهران (تحصیل رایگان)
- دانشکده غیرانتفاعی الهیات و معارف اسلامی هدی وابسته به جامعه الزهرا- قم ویژه خواهران (صرفا با سوابق تحصیلی)
- دانشگاه ازاد واحد تهران شمال

دروس پایه:
تفسیر مقدماتی- آشنایی با تاریخ و منابع حدیث- تاریخ اسلام- شیعه شناسی- آشنایی با دانش فقه- فقه- فلسفه اسلامی- روش تحقیق- آشنایی با علوم قرآن- تفسیر موضوعی- عقاید اسلامی- تاریخ عمومی ادیان- آشنایی با فرق و مذاهب اسلامی- اصول فقه – منطق
دروس تخصصی:
معارف قرآن- فلسفه اسلامی- فرق و مذاهب فقهی- حکمت اشراق- تاریخ فلسفه اسلامی- کلام اسلامی- عرفان اسلامی- تاریخ عرفان و تصوف- منطق تکمیلی- حکمت مشاء- تاریخ فلسفه غرب- فلسفه اخلاق- مسائل جدید کلامی و فلسفه دین- آشنایی با متون عربی و فارسی عرفانی- زبان تخصصی- آشنایی با متون روایی و معارفی


مراکز محل فعالیت غیر مستقل :
- صدا و سیما
- فعالیت در مراکز پژوهشی مثل دایرهالمعارفها و پژوهشگاه علومانسانی
- تبلیغ معارف اسلامی در سطح عمومی
- تدریس در مراکز آموزشی و فرهنگی.
مراکز محل فعالیت مستقل:
- استاد یا معلم فلسفه
سطح درآمد :
افرادی که در رشته فلسفه فارغ التحصیل می شوند با مشکل شاغل شدن مواجه هستند و نمی توانند در کاری مرتبط با رشته خود مشغول شوندو مجبور میشوند به کارهای غیر مرتبط با رشته روی بیاورند.


برای این رشته در تعداد محدودی از کشورها امکان ادامه تحصیل وجود دارد.

عبدالله فاطمینیا (متولد ۱۳۲۵ در تبریز) روحانی مجتهد، خطیب، استاد اخلاق، مورخ اسلامی و کتابشناس است. وی در زمینه اخلاق و عرفان، حدیث و شعر عربی تحقیق دارد.

کتاب هنرانتخاب
سایت “ای-استخدام”
سایت “مسیر ایرانی”
سایت “3گام”
کتاب معرفی رشته های سازمان سنجش
سایت ویکی پدیا فارسی و انگلیسی
سایت خبرنامه دانشجویان ایران
سایت گزینه 2