
رشته فلسفه کلیه پرسشهای بنیادی انسان را نسبت به مسائل وجود، هستی، جهان پیرامون انسان و حقیقت انسان بررسی میکند پرسشهایی که زمانی به ارزشهای دینی و معنوی بر میگردد که همان فلسفه حکمت است .

پیشینه تاریخی علم فلسفه به یونان قدیم باز می گردد – چرا که خود جهان به تنهایی از عشق به دانش در یونان مشتق شده است. ماهیت این علم در گرایش علوم انسانی به این معناست که قابلیت انزوال این علم نسبت به سایر علوم کمتر می باشد، لذا به منظور مطالعه علم فلسفه، شما مسئول تسلسل تفکرات و پایگاه داده ها در گذشته و حال خواهید بود.

به آشنایی با مباحث بنیادی و اساسی در زمینههای مختلف علوم سیاسی، بطور نسبی در زمینه فلسفه و حکمت اسلامیو فلسفه غرب به کسب دانش میپردازند.

فارغ التحصیلان این رشته علاوه بر این که در سطح جامعه می توانند عرضه کننده ی تفکر اسلامی در حوزه ی فلسفه و حکمت باشند و به تدریس در این حوزه بپردازند، می توانند با انجام پژوهشهای بنیادی کاربردی و مطالعات تطبیقی حوزوی و دانشگاهی ، ارائه کننده دیدگاههای نو در زمینه ی فلسفه و حکمت اسلامی باشند.

- ریاضیات قوی، زیرا ریاضیات پلی مناسب برای رفتن به سوی فلسفه میباشد.
- صاحبنظر باشد یعنی هم قدرت ذهنی و هم خلاقیت داشته باشد.
- علاقمند ذاتی برای بدست آوردن پاسخ سوالاتی نظیر روابط علت و معلول در جهان هستی داشته باشد.
- داشتن علاقه، ذهن پویا و قدرت تجزیه و تحلیل بالا ضروری است.

فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد این رشته می توانند علاوه بر ادامه تحصیل در این رشته در تمامی رشته های مرتبط با رشته الهیات، رشته فلسفه کلام و رشته فلسفه شرکت نمایند. علاقمندان به ادامه تحصیل در حوزه علمیه نیز می توانند با دریافت مدرک تحصیلی این رشته در مقطع بالاتر حوزه(سطح ۳ و ۴) ادامه تحصیل دهند.

رشته فلسفه و حکمت اسلامی در زیر گروه 1 انسانی می باشد.




—

- روزانه دانشگاه شهید مطهری – تهران( این دانشگاه با شرایط خاص دانشجو خانم می پذیرد)
- غیرانتفایی آل طه-قم (با سوابق تحصیلی)
- دانشگاه ازاد تهران شرق
در دانشگاه غیرانتفایی و ازاد صرفا با سوابق می باشد.

دروس پایه:
ادبیات عرب 1. 2. 3. 4 – منطق 1- تفسیر قرآن 1 .2- فقه 1. 2. 3- اصول فقه 1. 2. 3 – تاریخ تحلیلی اسلام 1. 2- علوم قرآن – فلسفه اسلامی 1 – متون فلسفه جدید – زبان تخصصی 1.2
دروس تخصصی:
فلسفه اسلامی 2. 3. 4. 5. 6- منطق 2. 3- کلام 1. 2. 3 – تاریخ فلسفه اسلامی 1. 2. 3 – تاریخ فلسفه غرب 1. 2. 3- حکمت عملی- فلسفه اخلاق – حکمت اشراق 1. 2 – حکمت مشا 1. 2 – زبان تخصصی 3. 4 – کلام جدید 1. 2 – عرفان نظری 1. 2 – کلام جدید 1. 2 – فلسفه علم – فلسفه تطبیقی – فلسفه معاصر


مراکز محل فعالیت غیر مستقل :
استخدام در نهادها و سازمانهایی همچون سازمان صدا و سیما
مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اسلامی
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
مراکز محل فعالیت مستقل:
استاد یا معلم فلسفه
سطح درآمد :
با توجه به اینکه فرد در چه مقطعی از تحصیلات و در چه ارگانی مشغول به کار شود سطح درامد متفاوت است. به طور کلی بازار کار این رشته در حال حاضر گسترده نمیباشد.


برای این رشته در تعداد محدودی از کشورها امکان ادامه تحصیل وجود دارد.

کریم مجتهدی به سال ۱۳۰۹ در تبریز به دنیا آمد. برای ادامه تحصیل عازم فرانسه گردید و در دانشگاه سوربن پاریس به تحصیل فلسفه پرداخت. وی از دانشجویان برجسته آن دانشگاه بود . وی در سال ۱۳۴۳ هجریشمسی موفق به اخذ درجه دکترا شد و چندی بعد به ایران بازگشت و در گروه فلسفه دانشگاه تهران تدریس را آغاز نمود و پس از ۳۵ سال تدریس، در سال ۱۳۸۲ هجریشمسی به بازنشستگی نائل گردید.

کتاب هنرانتخاب
سایت “ای-استخدام”
سایت “مسیر ایرانی”
سایت “3گام”
کتاب معرفی رشته های سازمان سنجش
سایت ویکی پدیا فارسی و انگلیسی
سایت خبرنامه دانشجویان ایران
سایت گزینه 2